Advies- en hulplijn Familievertrouwenspersonen weer actief

Familie, vrienden en relaties van cliënten in de GGZ kunnen weer bellen naar de advies- en hulplijn van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP). Familievertrouwenspersonen zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur op 0900-333 2222 (10 ct/min). De herstart van de advies- en hulplijn is mogelijk door een subsidie van het Ministerie van VWS voor 2012, die er mede kwam dankzij een lobby van familieverenigingen binnen het Landelijk Platform GGz.

De LSFVP beantwoordt vragen over het ziektebeeld of de behandeling van een familielid of naaste. Zij geeft informatie over hulp bij het leggen van contact met de hulpverlener, behandelaar of instelling en de mogelijke vormen van bemiddeling. Ook biedt ze steun aan familieleden die een oplossing zoeken voor klachten over de GGZ-instelling. Bellers kunnen daarnaast terecht voor informatie en doorverwijzing naar organisaties die verder kunnen ondersteunen, zoals familieverenigingen en de contactgegevens van de dichtstbijzijnde familievertrouwenspersoon (FVP).

Zelf is de LSFVP is opdrachtgever van familievertrouwenspersonen (FVP’en) in de geestelijke gezondheidszorg (www.lsfvp.nl).

ANBI logo