Afwisselend programma op Ypsilon jubileumdag Noord

Het belooft al bij voorbaat een interessante dag te worden op 6 september als de vereniging Ypsilon in Assen haar 30-jarig jubileum viert. Onder het motto 'De Mantelzorger doet ertoe!' zet de vereniging een stevig en divers programma neer waaruit voor iedereen die in aanraking is gekomen met de psychiatrie wat te halen is. De dag vindt plaats in de Adventskerk op het terrein  van GGZ Drenthe en is in de eerste plaats bedoeld voor Ypsilonleden in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Maar ook leden en niet-leden uit andere regio's zijn welkom, net als cliënten, hulpverleners en andere belangstellenden. Aanmelden kan op www.ypsilon.org/noord.

Het programma biedt zowel landelijk als regionaal bekende sprekers, maar ook luchtigheid met muziek en cabaret. Uit alles blijkt dat de vereniging nog midden in de realiteit van vandaag staat, kijkend naar de actuele thema’s die deze dag aan de orde komen. Uitkijken voor de participatiesamenleving! heet de bijdrage van Margo Trappenburg, verwijzend naar het regeerakkoord. Als lid van de Gezondheidsraad en hoofddocent Universiteit Utrecht is Trappenburg een grootheid in de vraag hoe de familie het best bij de behandeling betrokken kan worden.

Psychiater Frank van Es gaat in op weer een heel ander thema dat midden in de actualiteit staat: vroegdetectie. Door er vroeg bij te zijn kunnen (nieuwe) psychoses worden voorkomen. Van Es, behandelaar van de afdeling Psychosen van Universitair Centrum Psychiatrie in het UMCG, vertelt over de laatste wetenschappelijke inzichten. Zijn collega Cees Vermeeren, manager acute psychiatrie van GGZ Drenthe, sluit daarbij aan door te vertellen over de ontwikkeling binnen de acute psychiatrie. Tegenwoordig wordt de zorg op een heel andere manier georganiseerd dan een paar jaar geleden. Bert Stavenuiter, directeur van Ypsilon, neemt de bezoekers aan de hand van de verhalen mee van het verleden naar de toekomst.

De bezoekers kunnen aansluiten bij een keur aan interactieve workshops over thema’s als herstel, wonen, kwalitatief hoogwaardig werk, WeekendTref en de crisiskaart. En tussendoor wordt het cabaret verzorgd door Jantien van der Kooy en Dick van Veen en zorgen The Ol’Foxes voor de muzikale noot.

De toegang voor de dag bedraagt  € 15,- (incl. lunch, hapjes en een drankje na afloop) en is voor iedereen toegankelijk. Niet-leden betalen € 25,-. Het volledige programma is te vinden op www.ypsilon.org/regiodagen

De rij van ambassadeurs die het jubileum aanbevelen wordt steeds groter. Ook psychiater Cees Slooff, jarenlang het gezicht van GGZ Drenthe heeft zich inmiddels aangesloten.
Van de dag is een aparte flyer gemaakt.

> Klik hier om de flyer in te zien.

ANBI logo