Al 10.000 exemplaren van Triadekaart verspreid

Sinds de introductie van de ‘definitieve versie’ zijn er al tienduizend exemplaren van de Triadekaart verspreid. Reden voor een nieuwe druk, die op minieme verschillen na gelijk is aan de vorige. Dat maakte Ypsilon vanmiddag bekend op de enerverende evaluatiebijeenkomst, waarvoor alle instellingen die al met de kaart werken waren uitgenodigd. De Triadekaart werd door Ypsilon ontwikkeld als hulpmiddel om de rol van de naaste in de GGZ-zorg te concretiseren. Inmiddels zijn er zo’n 20 instellingen met de kaart aan de slag en hebben alweer nieuwe instellingen aangeklopt om ook met de kaart te gaan werken.

“De pioniersfase voorbij” is de titel van de bijeenkomst, waarmee Ypsilon tegelijk duidelijk maakt dat het onderscheid in de ondersteuning vervalt. “Instellingen die nu willen starten kunnen op volledige ondersteuning vanuit onze organisatie rekenen”, bevestigt directeur Bert Stavenuiter. “We hebben inmiddels tal van instellingen bij de introductie begeleid en weten waar de valkuilen zitten en wat de succesfactoren zijn. Nieuwe instellingen maken daardoor optimaal gebruik van de ervaring van collega’s die als pionier of koploper op de troepen vooruit liepen.” 

Instellingen die de komende tijd met de Triadekaart aan de slag willen kunnen voor informatie terecht op www.triadekaart.nl of contact opnemen met Heleen Schonau van het landelijk bureau: triadekaart@ypsilon.org 
 

ANBI logo