AMC feteert Ypsilon op gratis GROUP-symposium

Nog een week en dan is Amsterdam de eerstvolgende plaats waar leden van Ypsilon en Anoiksis gratis kunnen aanschuiven bij symposium in het kader van GROUP. GROUP is het toonaangevende internationale onderzoeksproject naar het ontstaan van schizofrenie en psychose waaraan ook tal van Nederlandse instellingen deelnemen onder de naam Geestkracht. Universiteiten en instellingen organiseren dit jaar vier van dit soort symposia ter gelegenheid van het jubileum van onder meer beide organisaties. In de symposia wordt in een hele schare presentaties stilgestaan bij wat op dit moment wordt onderzocht en wat de eerste concrete resultaten zijn. Op vrijdag 16 oktober 2009 is het de beurt aan het AMC. Voor iedereen die vooraf heeft gereserveerd zijn tussen 13 en 17 uur Collegezaal 5 van het AMC de deuren geopend. Reserveren kan via mail: group-project@amc.nl

Onder voorzitterschap van chef de clinique Don Linszen zullen GROUP-onderzoekers in 14 korte, heldere presentaties houden over het thema van hun onderzoek. Carin Meijer vertelt over het Functioneren voor de psychose, Nienke Dekker over Drugsgebruik, Mireille Boerma over Vrouwen, Rianne Klaassen over Depressie, Lieuwe de Haan over Dopamine, ervaring, psychose, Sylke Vothknecht over Subjectieve ervaring, Marije Swets over Dwangklachten, Nico van Beveren over Neurotrofe factoren, Wendela Hoen over Vetzuren, Julia Meijer over Reuk, Nikie Korver over Hechting en Don Linszen vertelt over Betrekken van de familie bij de behandeling. Het geheel wordt ingeleid door Lieuwe de Haan en wordt afgesloten met de gelegenheid tot vragen stellen aan een panel bestaande uit alle sprekers.

Voor vragen en/of opmerkingen kan men bellen met (020) 8913680. Wie op die datum is verhinderd heeft nog een kans op 18 december 2009. Dan vindt er ook een GROUP-symposium plaats in Groningen.

ANBI logo