Cees Slooff benoemd tot Lid van Verdienste van Ypsilon

Cees Slooff is vandaag benoemd tot Lid van verdienste van de vereniging Ypsilon. De psychiater van GGZ Drenthe kreeg de eretitel uit waardering en dank voor de energie en inzet die hij gedurende vele jaren heeft betracht ten behoeve van mensen met schizofrenie of een psychose én hun familie. Alleen Brabander Fred van Osselaer en de Groninger Peter Kits gingen Slooff voor in de eretitel. De zichtbaar geroerde psychiater was de hele dag het middelpunt in het symposium dat ter gelegenheid van zijn afscheid was georganiseerd.

Cees Slooff heeft het altijd belangrijk gevonden dat familieleden werden betrokken bij het behandelingsproces van hun naaste. “Nu is het betrekken van familie ‘hot’, maar Cees deed het al decennia lang geleden” memoreerde Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter bij de uitreiking. “Al in de jaren ’80 gaf hij voorlichting bij gespreksgroepen van familieleden in Groningen en was hij nauw betrokken geweest bij de oprichting van de Ypsilonavonden in Assen. Vijftien jaar later was hij de motor van het Jaar van de Schizofrenie en nóg 15 jaar later nam hij het initiatief tot de karavaan ter gelegenheid van de jubilea van Ypsilon, Anoiksis en het Kenniscentrum Schizofrenie, het huidige Phrenos. Op persoonlijk vlak is ben je voor familieleden van patiënten altijd toegankelijk gebleven en stond je hen in moeilijke omstandigheden met raad en daad ter zijde. Je zei het zelf: Zorg gaat over mensen. En die mensen, patiënten én familieleden, zijn je eeuwig dankbaar.”

Met de uitreiking en een slotwoord van Anoiksisvoorzitter Mette Lansen kwam een einde aan een lange dag. Een dag die begon in kleiner gezelschap met persoonlijke getuigenissen van patiënten en familieleden, volgde met een serie lezingen en eindigde met tal van zelfgeschreven liedjes. Een financieel gunstige dag ook: Samen brachten de aanwezigen bij wijze van afscheidscadeau 1.600 euro op voor een bijzondere wereldreis van GZ-psycholoog Kim Helmus. Helmus vertrekt in juni voor een trip om vanuit verschillende culturen succesvolle voorbeelden te verzamelen voor een anti-stigma toolkit.
 

Cees Sloof samen met oud-voorzitter Marja Hasert tijdens de door hem georganiseerde jubileakaravaan.

ANBI logo