Crowdfunding voor documentaire Delcour

Een aantal Ypsilonners, onder wie bestuurslid Wies van den Nieuwendijk, start een crowdfundingsactie voor het maken van een documentaire door Nynka Delcour.

Theatermaker en zus-van Delcour wil een documentaire maken over de relatie met een familielid met een psychotische aandoening en de impact daarvan op de omgeving (waaronder familie). Kan de omgeving bijdragen aan herstel of overheerst vooral schaamte, rouw en onmacht?

Bij Ypsilonleden roept de voorstelling Hou me los veel herkenning op. ‘Na afloop van de voorstelling wordt altijd lang nagepraat, vaak gepaard met sterke emoties’, zegt bestuurslid Wies van den Nieuwendijk, die de voorstelling meermalen bijwoonde. Waar die sterke emoties vandaan komen, wil Delcour onderzoeken in de documentaire, die een mooie aanvulling kan vormen op het Ypsilonaanbod en geschikt zal zijn om te laten zien op Ypsilonavonden aan familieleden en hulpverleners.

Voor het maken van de documentaire is 5000 euro nodig. Van den Nieuwendijk hoopt het bedrag eind september binnen te hebben. Help mee om deze prachtige documentaire mogelijk te maken,

Iedere bijdrage is welkom, maar wie € 25 doneert op IBAN NL 28 INGB 0755875605  t.n.v. L.M. van den Nieuwendijk en A. de Vries-Maas én naam en adres vermeldt op de overschrijving, krijgt de documentaire-dvd met een persoonlijke boodschap van Nynka thuisgestuurd!

Klik hier voor een interview met Nynka Delcour in YN 2-2015
Klik hier voor een trailer van de documentaire

Nynka Delcour speelt de voorstelling 'Hou me los' op Ypsilonavonden en in instellingen.
Informeer bij uw regionale Ypsilon contactpersoon (klik hier) of bij de instelling waar u bij betrokken bent of het mogelijk is de voorstelling ook naar uw regio te halen.

ANBI logo