Cuenta Conmigo wint Ria van der Heijdenprijs 2013

De prijs, beschikbaar gesteld door Delta Psychiatrisch Centrum uit Poortugaal, bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een sculptuur.

Zangkoor Enjoy, dat in de lunchpauze en bij de borrel de sterren van de hemel zong en de dag opvrolijkte met hun kleurige kleding, ontving uit handen van Henselmans een check ter waarde van € 750,-.Net als de stichting WOPiT uit Twente. WOPiT realiseert woningen voor mensen met een psychotische aandoening.De stichting zet in op de scheiding van wonen en zorg. Dat bevordert eigenwaarde en  onafhankelijkheid van zorginstellingen.

De prijsuitreiking vormde het slotstuk van een boeiende, informatieve en interessante dag. Op www.ypsilonorg/studiedag/afterparty leest u het verslag.

De jury selecteerde de prijswinnaars op basis van de criteria: passend in de geest van Ria, kwaliteit van leven bevorderend van de chronische patiënt en diens omgeving, baanbrekend, veelzijdig, enthousiasmerend. Jurylid Henrie Hernselmans voegde daar een echt Rotterdams criterium aan toe: “Niet lullen, maar poetsen”, dat volgens hem op alle drie de genomineerden betrekking heeft.

 

Ria van der Heijden richtte Ypsilon in 1984 op. Na haar overlijden stelde Delta Psychiatrisch Centrum de Ria van der Heijdenprijs in.

De jury bestaat uit Don Linszen, Bas van Raaij, Gijs Fr4ancken, Henrie Henselmans en Annemiek de Kruif. Kijk voor www.riavanderheijdenprijs.nl voor meer informatie.

ANBI logo