DNA-Dialoog:Praat mee over Group-onderzoek op internet

Wat verwacht u van het genetica onderzoek in relatie tot schizofrenie en psychose en wat hoopt u dat het oplevert? Vanaf nu kunnen familieleden en patienten hierover met wetenschappers en professionals in gesprek op het speciaal hiervoor ingerichte discussieforum op de website van Ypsilon: www.ypsilon.org/group_forum.

Deze DNA-dialoog wordt georganiseerd door het Centre for Society and Genomics in samenwerking met de Adviesraad Patiënten en Familieleden Participatie (PFP) van GROUP (Genetic Risk and Outcome of Psychosis). GROUP richt zich op factoren die iemand kwetsbaar maken voor het krijgen van een psychose, maar ook op factoren die beschermend kunnen werken.

De resultaten van de dialoog kunnen helpen de onderzoeksresultaten van GROUP in de toekomst beter te laten aansluiten bij de leefwereld van patiënten en familieleden. De Adviesraad PFP nodigt belangstellenden daarom uit om met wetenschappers, psychiaters en professionals in gesprek te gaan. Ga naar de websites van GROUP (www.group-project.nl), Anoiksis (www.anoiksis.nl) of Ypsilon (www.ypsilon.org/dnadialoog). Hierop staat een artikel met informatie over het onderwerp met een link naar het discussieforum.

ANBI logo