Dvd Vlieg! beleeft premiere

Lieve en vader hebben een geheim. Hij kan vliegen, beweert hij. Als een vogel, hoog in de lucht. Iedereen kan het, ook Lieve. Maar dan moet ze het wel écht willen! Lieve wil haar vader graag geloven, maar twijfelt of het waar is. Wanneer iedereen, zelfs haar moeder, vader voor gek verklaart, moet Lieve bewijzen dat hij gelijk heeft. Alleen zij kan hem redden. Ze stapt over de grens van het zichtbare en ontdekt een andere wereld. Dat is het verhaal dat het Muziektheater Collectief vertelt in de pakkende theatervoorstelling Vlieg! Vandaag, de Dag van de Psychische Gezondheid, beleeft ook de dvd van de voorstelling officieel zijn première. De dvd is te bestellen voor 12,95 plus verzendkosten via www.ypsilon.org/webwinkel en via het Fonds Psychische Gezondheid.

Lieve en vader hebben een geheim. Hij kan vliegen, beweert hij. Als een vogel, hoog in de lucht. Iedereen kan het, ook Lieve. Maar dan moet ze het wel écht willen! Lieve wil haar vader graag geloven, maar twijfelt of het waar is. Wanneer iedereen, zelfs haar moeder, vader voor gek verklaart, moet Lieve bewijzen dat hij gelijk heeft. Alleen zij kan hem redden. Ze stapt over de grens van het zichtbare en ontdekt een andere wereld. Dat is het verhaal dat het Muziektheater Collectief vertelt in de pakkende theatervoorstelling Vlieg! Vandaag, de Dag van de Psychische Gezondheid, beleeft ook de dvd van de voorstelling officieel zijn première. De dvd is te bestellen voor 12,95 plus verzendkosten via www.ypsilon.org/webwinkel en via het Fonds Psychische Gezondheid.

Vlieg! spreekt bij kinderen tot de verbeelding als een spannend en fantasievol avontuur. Ze leven mee met Lieve, die haar vader wil redden en denkt dat ze kan vliegen. De absurdistische humor, zoals honderd zakken chips, een vreemde engelen een moeder die maar door blijft kwekken, werkt bij de kinderen op de lachspieren. Maar ze luisteren ook ademloos als Lieve vertelt hoe ze haar vader mist. Volwassenen herkennen de rol van de moeder, die geen raad weet met de ziekte van haar man en zich uit alle macht staande probeert te houden, maar daarbij haar dochter uit het oog verliest.

Nynka Delcour, de initiatiefnemer, schrijver en ook een van de spelers van deze productie, heeft een persoonlijke betrokkenheid heeft met het thema. Haar eigen broer heeft schizofrenie. Bij het schrijven heeft zij dus kunnen putten uit eigen ervaringen. Vlieg! is intussen al ruim 50 keer vertoond.
.
 

ANBI logo