Ereprijs Fonds Psychische Gezondheid gaat naar Wilma Boevink

De Ereprijs van Fonds Psychische Gezondheid is in 2014 toegekend aan Wilma Boevink, senior onderzoeker bij het Trimbos Instituut. Zij krijgt deze voor de GGZ belangrijke prijs vanwege de bijzondere wijze waarop zij vanuit (ervarings)deskundigheid de talenten en krachten van mensen met psychische aandoeningen bevordert ten behoeve van hun herstel. De Ereprijs wordt uitgereikt tijdens het Phrenos Rehabilitatiecongres op 21 mei 2015 in congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Al sinds enkele jaren is Wilma Boevink het boegbeeld van de beweging rondom herstel en empowerment van mensen met een psychische aandoening in Nederland. Als wetenschapper is zij werkzaam bij het Trimbos-instituut bij het programma Re-integratie. Tevens werkte zij als bijzonder lector Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE) bij de Hanzehogeschool Groningen. Vanwege haar psychoses heeft zij zelf ook ervaring als psychiatrisch patiënt. Door haar openheid over haar ervaringen in de psychiatrie te combineren met haar werk als wetenschappelijk medewerker heeft zij een duidelijke boodschap voor zowel hulpverleners als mensen met een psychische aandoening.

Ook Ypsilon en Anoiksis kregen deze prijs, nu 18 jaar geleden. 

Fonds Psychische Gezondheid reikt de Ereprijs iedere twee jaar uit aan een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan verbetering van de geestelijke gezondheidszorg. De Ereprijs van Fonds Psychische Gezondheid wordt dit jaar voor de negentiende keer toegekend. 

ANBI logo