Gerrit Tulp overleden, erelid redactie Ypsilon Nieuws

Zonder ooit de draad van het verhaal te verliezen…, staat er op de rouwkaart. Gisteren bereikte ons het bericht dat Gerrit Tulp op 92-jarige leeftijd is overleden. De draad van het Ypsilonverhaal heeft Gerrit Tulp – bijna letterlijk- gesponnen. Tulp was van 1987 tot 1994 lid van de redactie van de Nieuwsbrief, de voorloper van Ypsilon Nieuws. Als oud-journalist bij de krant ‘Het Vaderland’ en het ANP heeft hij het verenigingsblad ontworpen, geschreven en op een hoog plan getild. Niet in het minst door zijn interesse in de wetenschap. Hij spitte – ook internationale – publicaties door op zaken die relevant waren voor Ypsilon en voor familieleden, vertaalde die, vatte ze samen en schreef erover in de Nieuwsbrief.

In 1994 nam Bert Stavenuiter het stokje van Gerrit over, op het moment dat die gas terug wilde nemen. Gerrit zag de komst van een nieuwe kracht daarom met vertrouwen tegemoet, ook al deed het hem pijn te zien dat de nieuwe bladformule ook ruimte liet voor meer luchtiger artikelen. Gerrit Tulp werd benoemd tot erelid van de redactie en bleef nog jaren stukken schrijven.

Ypsilon was belangrijk voor hem en zijn vrouw, steunde hen in hun zorgen over hun zoon met schizofrenie. Maar Gerrit is ook heel belangrijk geweest voor Ypsilon en voor Ypsilon Nieuws. Daar blijven wij hem eeuwig dankbaar voor.

Gerrit Tulp en zijn vrouw Rietje waren een vaste troostplek voor Ypsilonoprichter Ria van der Heijden na haar wekelijkse bezoekjes aan zieke zoon. “Tot Warmond zit ik altijd huilend in de auto”, zei Ria eens. Na de tussenstop kon ze er weer tegen.

ANBI logo