Gezocht: voorzitter Ypsilon Amsterdam

Wil jij iets betekenen voor familieleden en naasten van mensen met een (ernstige) psychische kwetsbaarheid? Word dan voorzitter van Ypsilon Amsterdam!

Wat ga je doen?

De Ypsilonafdeling in Amsterdam heeft 350 leden, waarvan ongeveer 22 een actieve rol vervullen. De werkgroep van Ypsilon Amsterdam bestaat nu uit zes leden: enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Zij overleggen regelmatig en organiseren thema-avonden met interessante sprekers en gespreksmiddagen voor (nieuwe) leden. Ook verzorgen ze de telefonische adviesdienst, versturen ze nieuwsbrieven en houden ze de website up to date. Jaarlijks wordt er een beleidsplan en financieel verslag gepubliceerd.

Als voorzitter houd je je vooral bezig met het adviseren van gemeenteambtenaren, politici, zorgaanbieders/-verzekeraars en andere organisaties over beleidsvraagstukken. Samen met de penningmeester en de secretaris vorm je het bestuur van de Stichting Ypsilon Amsterdam.

Wat breng jij mee?

We zoeken een verbinder en bemiddelaar, die goed kan organiseren en het een sport vindt om vergaderingen in goede banen te leiden. Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en hebt bij voorkeur enige kennis van ICT.

Als voorzitter van Ypsilon Amsterdam heb je affiniteit en ervaring met de ggz, met name met mensen met psychosegevoeligheid en hun familieleden. Daarnaast heb je relevante bestuurlijke en organisatorische capaciteiten (of ben je bereid dit te leren) en kennis van zorg- en welzijnsorganisaties. Je hebt een relevant netwerk en komt uit (de regio van) Amsterdam.

Wat levert het je op?

Een hoop voldoening en waardering! Verder worden je reiskosten vergoed en kun je indien gewenst trainingen en cursussen volgen.

Werktijden

Zelf in te vullen, gemiddeld vier uur per week.

Enthousiast geworden?

Dan horen we graag van je! Stuur een mailtje naar ypsadam@ypsilonamsterdam.nl of neem contact op met Rita Loholter (tel. 020 6143575).

ANBI logo