GGZ Westelijk Noord-Brabant: 151 mensen baan kwijt

GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) balanceert op het randje van de afgrond. 151 mensen raken hun baan kwijt, weet Psy te melden. Toekomstige financiering door huisbankier ABN Amro is onzeker. Het blad citeert Vivianne Viguurs, woordvoerder van GGZ WNB, die meldt dat 101 werknemers met een voltijd- of deeltijdbaan volledig boventallig verklaard. De overige vijftig betreft werknemers wier tijdelijk contract niet wordt verlengd of werknemers met een functie die gedeeltelijk boventallig wordt. De instelling kwam financieel in de problemen doordat ze jarenlang meer zorg verleende dan was afgesproken met de zorgverzekeraars.

GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) balanceert op het randje van de afgrond. 151 mensen raken hun baan kwijt, weet Psy te melden. Toekomstige financiering door huisbankier ABN Amro is onzeker. Het blad citeert Vivianne Viguurs, woordvoerder van GGZ WNB, die meldt dat 101 werknemers met een voltijd- of deeltijdbaan volledig boventallig verklaard. De overige vijftig betreft werknemers wier tijdelijk contract niet wordt verlengd of werknemers met een functie die gedeeltelijk boventallig wordt. De instelling kwam financieel in de problemen doordat ze jarenlang meer zorg verleende dan was afgesproken met de zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars vergoedden de overproductie niet en de instelling leed miljoenen verlies.

De woordvoerder benadrukt tegen Psy dat er geen ‘handen aan het bed’ verdwijnen. ‘Sterker nog, we hebben vijftig vacatures voor onder meer verpleegkundigen.’ Wat verdwijnt zijn functies bij de huishoudelijke dienst, voedselvoorziening, administratieve ondersteuning en bij de afdeling personeelszaken. Ook managers die een team van behandelaren en verpleegkundigen aansturen moeten het veld ruimen.

Na een miljoenen verlies kondigde het tegenwoordige ABN Amro in juni aan geen geld meer te willen lenen aan de instelling. Hierop werd toenmalig bestuursvoorzitter Wubbo Petersen op non-actief gezet en trad Martin van Rooijen aan om nieuwe financiers te zoeken. Die zijn niet gevonden, meldt de woordvoerder.  

ANBI logo