Groningen sluit jubileakaravaan af met gratis congres

Nog twee dagen en Groningen maakt de reis compleet die de jubileakaravaan heeft afgelegd. Dat op gepaste wijze met het ‘Patiënten en Betrokkenen Congres’ dat de Afdeling Psychosen van het UMCG in de middag 18 december 2009 organiseert. Via dit congres willen de wetenschappers en hulpverleners van het Groninger ziekenhuis belangstellenden informeren over onderzoeken die op dit moment voor mensen met psychosen uitgevoerd worden. Tijdens het congres is ook aandacht voor onderzoeken waaraan door patiënt, partner of familielid hebben meegedaan. Zij vormen dan ook de doelgroep van het congres, dat gratis is bij te wonen. Er zijn nog enkele plaatsen, maar vol is vol. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan psychosen@psy.umcg.nl onder vermelding van naam en aantal deelnemers.
De lezingen gaan over lopend onderzoek en onderzoeken die in de afgelopen jaren afgerond zijn. Het GROUP-onderzoek zal daarbij extra worden belicht. Tevens worden toekomstige onderzoeksontwikkelingen besproken. Na iedere presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussie met de onderzoekers. In de pauzes zal nog veel meer rond onderzoek te beleven zijn via posters, kraampjes, video’s en demonstraties. De bezoekers krijgen ook de gelegenheid onderzoekers persoonlijk te ontmoeten en vragen te stellen. De middag wordt in de vroege avond feestelijk afgesloten.
Anoiksis, Ypsilon, de Verwenzorg en de Schizofreniestichting vierden samen hun jubileum in 2009. Vele GGz-instellingen in het hele land hebben bijeenkomsten georganiseerd, met onder andere de jubilea(boeken)karavaan. In de karavaan wordt aandacht gevraagd voor mensen met psychosen, hun familie, de zorgverleners en de relatie met de maatschappij. Het congres vormt de afsluitende bijeenkomst.
 

ANBI logo