Handtekeningen tegen GGZ-bezuinigingen stromen binnen

De petitie die GGZ Nederland, het Landelijk Platform GGz en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie vandaag online hebben gezet is nu al een groot succes. Terwijl nog maar nauwelijks ruchtbaarheid aan de petitie is gegeven, komen er op dit moment zo'n 500 handtekeningen per uur binnen. Stond de teller om 12 uur nog op 1.000, inmiddels is de petitie op www.ggznederland.nl/actueel/nieuwslijsten/petitie.html de 3.000 ondertekenaars al gepasseerd. De handtekeningen worden op 30 juni, de dag van het kamerdebat over de bezuinigingen, aangeboden aande politiek.

Intussen breiden de acties zich uit. Instellingen plaatsen paginagrote advertenties in kranten, hulpverleners, familieleden en clienten gaan de staar op om 'preventiepillen' uit te delen zoals komende zaterdag in Utrecht en overal in dagbladen verschijnen interviews en open brieven. Het Landelijk Platform GGz is veranderd in een heus actiecentrum dat wordt bestookt met telefoontjes. Veel telefoontjes daaronder ook van instellingen die plannen hebben om met bussen af te reizen naar de landelijke manifestatie. Het LPGGz verwijst hen door naar de collega's van GGZ Nederland.

Ook Ypsilon treft intussen voorbereidingen voor de aftocht naar de manifestatie volgende week. De vereniging probeert onder meer nog T-shirts te laten bedrukken om er herkenbaar aanwezig te zijn. Morgen, donderdag 23 juni 2011, gaat een brief uit naar alle leden met de oproep om te komen. “Onze zieke familieleden kunnen zich niet massaal mobiliseren. Zij moeten het hebben van u. En dus hopen we dat u aanwezig zult zijn”, roept de vereniging haar leden op.

Van uur tot uur zijn de ontwikkelingen te volgen op de actiesite die Ypsilon voor de gelegenheid heeft ingericht. deze is te vinden op www.ypsilon.org/ggzvoertactie.

ANBI logo