Informatie over schizofrenie in het Berbers beschikbaar!

Een luister-cd met informatie over schizofrenie in het Berbers, de taal van veel Marokkaanse familieleden, is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Ypsilon. Eveneens vandaag gaat de Mikadohelpdesk ‘schizofrenie’ van start, een helpdesk voor allochtone familieleden van mensen met schizofrenie.

Bij de tweede generatie Marokkaanse immigranten komt schizofrenie veel vaker voor dan bij autochtone inwoners van Nederland, blijkt uit onderzoek. Informatie en ondersteuning van de naasten van schizofreniepatiënten is dan ook van groot belang. Niet alleen voor de prognose van de patiënt maar ook voor diens familie.

Naast Arabisch spreekt een groot deel van de mensen in Marokko Berbers. Logisch dus, dat er juist in deze taal materiaal beschikbaar moest komen.

Ypsilon en GGZ Midden-Holland bundelden hun krachten en realiseerden een luister-cd. De tekst van de Ypsilonbrochure ‘Schizofrenie – Informatie voor familieleden, partners en vrienden’ is vertaald en ingesproken.

De luister-cd is te bestellen via www.ypsilon.org/webwinkel, prijs € 2,50 voor leden, € 5,- voor niet-leden, exclusief porto.

De Helpdesk Schizofrenie, een samenwerkingsproject van Mikado, Indigo en Ypsilon, biedt cultuursensitieve informatie, ervaringsverhalen en filmpjes over schizofrenie. Familieleden kunnen voor advies terecht bij de gratis informatielijn van de Mikado Helpdesk, die weer doorverwijst naar Ypsilon.

 

ANBI logo