Kiesvoorggz.nl officieel gelanceerd tijdens GGZ verkiezingsdebat

Zwevende kiezers wordt het nu wel erg makkelijk gemaakt, dankzij een uniek gezamenlijk initiatief van het Fonds Psychische Gezondheid, GGZ Nederland, Landelijk Platform GGZ, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en het Trimbos-instituut. Want waarom dan niet de stem laten bepalen door de vraag wat partijen voor ideeën hebben over de GGZ? Dat kan nu eenvoudig dankzij de nieuwe website Kiesvoorggz.nl. De website werd gelanceerd tijdens het grote GGZ verkiezingsdebat gisteren in Utrecht.

De website geeft informatie over hoe politieke partijen denken over een aantal belangrijke thema's binnen de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. De bezoeker kan kiezen tussen een rangschikking per partij of juist op thema. Thema's die op Kiesvoorggz.nl aan de orde komen zijn onder meer: het belang van de GGZ voor onze samenleving, de kwaliteit van zorg, preventie en de toekomst.

Kiesvoorggz.nl is bestemd voor iedereen die persoonlijk of beroepsmatig geïnteresseerd is in de GGZ. “Mogelijk helpt het de bezoekers aan de website bij het maken van een partijkeuze op 9 juni a.s. bij de Tweede Kamerverkiezingen”, aldus de initiatiefnemers. Maar de site kan natuurlijk ook worden gebruikt door niet-zwevers om de GGZ bij hun partij nog beter op de kaart te zetten. De bezoekers van het debat maakten daarvoor alvast een stevig begin.

ANBI logo