Koningin Maxima brengt bezoek aan MIND

Hare Majesteit Koningin Maxima brengt donderdagmiddag 3 oktober een bezoek aan MIND in Amersfoort. MIND, waarin ook Ypsilon actief is, zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen.

MIND-directeur Marjan ter Avest, die het eerste lijntje legde, toont zich zeer vereerd. “We gaan Hare Majesteit een mooi programma bieden, waarin we zoveel mogelijk laten zien van de activiteiten van MIND en de bij MIND aangesloten landelijke en regionale cliënten- en familieorganisaties.” De inzet van ervaringsdeskundigheid en openheid over psychische problemen staan in het werkbezoek centraal. 

Koningin Máxima gaat in het Huis voor de Gezondheid in gesprek met ervaringsdeskundigen over onder meer het inzetten van hun kennis en ervaring voor anderen en over de gevolgen van schaamte en stigma op de werkvloer. Ook spreekt ze met jongeren die zijn verbonden aan de MIND Young Academy, een onderwijsprogramma voor het bespreekbaar maken van psychische problemen. Deze jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen dragen bij aan de openheid rond psychische klachten door gastlessen op scholen te verzorgen en vlogs te delen.

ANBI logo