Koninklijke onderscheiding voor Jody Sluijter

Ypsilons consulent ‘sociaal-juridische zaken’ Jody Sluijter is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sluijter ontving deze hoge onderscheiding uit handen van burgemeester Lenferink van Leiden op de Ypsilon Studiedag te Maarssen, afgelopen zaterdag 6 november.

Jody Sluijter is al 25 jaar beschikbaar voor Ypsilon, voor familieleden én voor patiënten met schizofrenie of een psychose, schrijft in elk nummer van YN een artikel over een juridisch of sociaal onderwerp, verzorgt jaarlijks een brochure met belastingtips en reist het land door om lezingen en workshops te geven.

Oorspronkelijk werkte Sluijter als maatschappelijk werker bij de psychiatrische kliniek Endegeest in Oegstgeest, thans Rivierduinen. Daar werd hij voor een deel vrijgemaakt om werkzaamheden te verrichten voor Ypsilon. Na zijn pensionering heeft Sluijter als vrijwilliger voor Ypsilon een volledige dagtaak aan zijn activiteiten ontwikkeld. Door zijn jarenlange ervaring als maatschappelijk werker heeft hij een uitgebreid netwerk en expertise opgebouwd. Daardoor heeft hij zich ontwikkeld tot een grote steun voor vele families, speciaal op het gebied van uitkeringen, financiën en juridische zaken.

Naast zijn werk voor Ypsilon is Jody Sluijter is ook bestuurslid van de stichting Nu voor Later, die de bewindvoering van patiënten regelt. Zelf begeleidt hij ook mensen die onder bewind zijn gesteld.

Via de vereniging Anoiksis geeft hij bijstand en advies aan patiënten over juridische en financiële kwesties. En hij is actief binnen de landelijke themagroep Verplichte GGz over de nieuwe wetgeving.

ANBI logo