LPGGz en Ypsilon vandaag samen naar ministerie

 

Het zijn spannende tijden voor de langdurige zorg. Ruim een maand geleden stuurde staatssecretaris Martin van Rijn zijn ingrijpende plannen hierover aan de Tweede Kamer. Op maandag 10 juni 2013 voert de Kamer een debat met de staatssecretaris en moet duidelijk worden wat er van de plannen standhoudt en wat er anders wordt. Tot die tijd wordt, ook door Ypsilon, op de achtergrond koortsachtig gewerkt om de angels uit de plannen te krijgen. Vandaag reizen het Landelijk Platform GGz (LPGGz) en Ypsilon zelfs af naar Den Haag voor een gesprek op het ministerie. Daar zal de delegatie een gesprek hebben met directeur-generaal Marcelis Boereboom, de man nét onder de staatssecretaris.

Volgens Ypsilonvoorzitter Jan Zandijk wordt het nog een hele kluif om de belangen van de GGZ veilig te stellen. “We doen ons best, maar nog lang niet overal staan de gevolgen voor de GGZ bij iedereen goed op het netvlies. We merken het ook bij de Kamer: het is enorm lastig om nog voor het debat een afspraak te hebben met de belangrijkste politieke partijen. Mochten er leden zijn die ingangen hebben in Den Haag bij het CDA en D66 bijvoorbeeld, dan houden we ons aanbevolen.”

Leden die inderdaad beschikken over ingangen bij de genoemde partijen kunnen zich melden door een e-mail te sturen naar bert@ypsilon.org.

ANBI logo