MIND Ypsilon Kennissessie: ‘Oog voor trauma bij psychose’

Trauma. Daarover gaat de negende gratis online kennissessie die MIND Ypsilon organiseert voor leden en geïnteresseerden op donderdag 25 november van 19.30 tot 21.00 uur. In deze kennissessie, ontvangt Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter traumaspecialist David van den Berg.

Mensen met psychosegevoeligheid hebben vaak last van trauma’s. Trauma dat heeft geleid tot de psychose of de psychose die heeft geleid tot trauma, het komt allebei voor. Het bespreken van de levensgeschiedenis van een cliënt en het uitvragen van eventuele trauma’s zou routine moeten zijn in de ggz. Traumatische ervaringen en PTSS (post traumatisch stress syndroom) komen veel voor bij mensen met psychose: 1 op de 6 mensen heeft er last van. En omgekeerd komen psychotische klachten veel voor bij cliënten met angst, depressie, eetstoornissen, etc. Toch wordt er in de praktijk nog weinig aandacht aan (de invloed van) trauma’s besteed. Met deze Kennissessie gaan we daar wat aan doen. We zijn trots dat David van den Berg, specialist op dit gebied, onze inleider is.

Ypsilonleden, naasten, cliënten, hulpverleners in de ggz en het sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze gratis Kennissessie.

Na de kennissessie kun je de handvatten, tips en achtergrondinformatie teruglezen in de ‘thema-publicatie’, die elke deelnemer krijgt toegestuurd.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

MIND Ypsilon organiseert in 2021 samen met haar regionale afdelingen een serie online kennissessies over elke keer een ander onderwerp. Bij elke kennissessie hoort een thema-publicatie met achtergrondinformatie en verdieping.
Kijk op www.ypsilon.org/kennissessie voor informatie, aanmelden en voor de Themapublicaties.

ANBI logo