MIND Ypsilon Kennissessie: ‘Versterk je netwerk’

‘Het idee dat ik niet de enige ben die zich verantwoordelijk voelt, is al zo verlichtend.’

Hoe houd ik mijn netwerk in stand of breid ik dat uit? Daarover gaat de zevende gratis online kennissessie die MIND Ypsilon organiseert voor leden en geïnteresseerden op donderdag 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.

In deze kennissessie, geleid door Kitty van Elst (bestuurslid van Ypsilon, naaste en zorgverlener) neemt naastenadviseur Henk-Willem Klaassen je mee. Hij bespreekt aan de hand van zijn eigen ervaringen allerlei situaties die jou als naaste kunnen overkomen. En hoe je kan leren om je staande te houden. Ook gaat hij in gesprek met een moeder over wat de steungroep rond haar zoon voor haar betekent. Deelnemers kunnen vragen stellen via de chat.

Het beroep dat gedaan wordt op naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid is groot. Naast de zorg voor en/of je zorgen over je dierbare gaat het leven ‘gewoon’ door. Je werk, je gezinsleven, je contacten met je vrienden, je hobby’s, vakantie. Noem maar op. Hoe doe je dat? Hoe doen anderen dat? Groeit er ergens iets scheef? Ben jij als naaste de enige die aanspreekpunt en contactpersoon is voor je dierbare en de hulpverlener? Zijn daar ook alternatieven in? Al deze elementen komen aan de orde in de kennissessie.

Henk-Willem Klaassen
Henk-Willem Klaassen is naaste, was 30 jaar spv en is nu werkzaam als trainer en naastenadviseur bij HVO-Querido. Hij geeft training en advies aan naasten, aan ggz-instellingen over hoe je samen met naasten samenwerkt, schreef mee aan de nieuwe versie psycho-educatie en aan de generieke module Naasten en is lid van de Raad van Advies van MIND Ypsilon.

Ypsilonleden, naasten, cliënten, hulpverleners in de ggz en het sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze gratis Kennissessie.
Na de kennissessie kun je de handvatten, tips en achtergrondinformatie teruglezen in de 'thema-publicatie', die elke deelnemer krijgt toegestuurd. 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

MIND Ypsilon organiseert in 2021 samen met haar regionale afdelingen een serie online kennissessies over elke keer een ander onderwerp. Bij elke kennissessie hoort een thema-publicatie met achtergrondinformatie en verdieping.
Kijk op www.ypsilon.org/kennissessie voor informatie, aanmelden en voor de thema-publicaties.

 

ANBI logo