MIND Ypsilon organiseert kennissessie over clozapine: zoveel méér dan laatste redmiddel

Op donderdag 24 juni 2021 van 19.30 tot 21.00 uur organiseert MIND Ypsilon samen met Clozapinepluswerkgroep de gratis digitale Kennissessie: ‘clozapine: zoveel méér dan laatste redmiddel’.

Wat is dat toch met clozapine, of Leponex zoals de merknaam luidt? Het middel wordt pas voorgeschreven als niets anders meer helpt. En tegelijk is het het enige antipsychoticum waarvoor specialisten een aparte werkgroep hebben opgericht. Het heeft een slechte naam, maar werkt goed bij agressief, zelfbeschadigend of suïcidaal gedrag. ‘Ik heb mijn leven terug’, aldus een gebruiker.

In deze kennissessie, onder leiding van Ypsilonmedewerker en psychiatrisch verpleegkundige Marjo Markx, vertelt psychiater Dan Cohen over de werking, de risico’s en de gebruiksaanwijzing, maar ook over de pluspunten van clozapine. Een gebruiker deelt zijn ervaringen. 
Ypsilonleden, naasten, cliënten, behandelaars, psychiaters en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen en hen het hemd van het lijf te vragen. 
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze gratis Kennissessie.
 
MIND Ypsilon organiseert in 2021 samen met haar regionale afdelingen een serie Kennissessies over elke keer een ander onderwerp. Bij elke kennissessie hoort een thema-publicatie met achtergrondinformatie en verdieping.
Kijk op www.ypsilon.org/kennissessie voor informatie en voor de thema-publicaties.

ANBI logo