MIND Ypsilon organiseert Kennissessie over Samenwerken en privacy

Op woensdag 18 mei 2022 van 19.30 tot 21.00 uur organiseert MIND Ypsilon samen met Jolanda van Boven en belangenbehartiger Mea Wuisman de gratis digitale Kennissessie: Samenwerken en privacy.

‘Mevrouw, wij mogen u niets vertellen, uw zoon wil dat niet.’

‘U mag mij wel iets vertellen over uw partner, maar dat komt wel in het dossier.’

‘Mijn 19-jarige dochter verdween uit de instelling waar ze, na mijn melding, naartoe was gebracht. En niemand ‘mocht’ mij vertellen waar ze heen was! Privacy.

Wat is dat toch met privacy? Waarom horen naasten die term zo vaak in negatieve zin?

In deze kennissessie neemt mr. Jolanda van Boven je mee. Zij is directeur van Van Boven Juridisch Adviesbureau en gespecialiseerd in de privacywet. Wat haar betreft biedt de huidige wet juist goede mogelijkheden om samen te werken met naasten zonder dat iemands privacy wordt geschonden. Zolang het maar voor de samenwerking nodig is. En samenwerking, dat is toch tegenwoordig de norm? Kijk maar naar alle kwaliteitsstandaarden die er voor de ggz zijn gemaakt!

In deze Kennissessie licht Van Boven toe hoe dit alles in elkaar zit en bespreekt ze de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden van allerlei privacyperikelen die jij als naaste kan tegenkomen. Ook aanwezig is Mea Wuisman die vertelt over de ervaringen uit de weerbarstige praktijk als Ypsilonvrijwilliger in Limburg.

Ypsilonleden, naasten, cliënten, behandelaars, psychiaters en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen en hen (live en via de chat) het hemd van het lijf te vragen.
Klik hier om je aan te melden voor deze gratis Kennissessie.

MIND Ypsilon organiseert ook in 2022 een serie Kennissessies over elke keer een ander onderwerp. Bij elke kennissessie hoort een thema-publicatie met achtergrondinformatie en verdieping.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

ANBI logo