Naasten in Kracht gaat door

Goed nieuws voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid: Naasten in Kracht (NIK) krijgt een vervolg.

Zorgen dat naasten overeind blijven en hen steun bieden. Dat is het doel van de website www.naasteninkracht.nl. Maar we gaan verder… De komende tijd zullen we de website uit gaan bouwen naar een  'Naasten in Kracht – Community'.

De unieke website, speciaal voor naasten zoals partners, kinderen, ouders, broers, zussen, vrienden en andere naasten van mensen met psychische klachten, biedt informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar! De tientallen ervaringsverhalen vormen het kloppend hart van de site. Naasten kunnen hun ervaringen insturen via www.naasteninkracht.nl.

‘Ons helpen bestond uit opvissen, opvangen en redderen’

Naasten in Kracht – Community

Bij het vervolg werken we met een tiental cliënten-/familieorganisaties samen om te komen tot een community. De Naasten-in-Kracht Community bundelt ervaringen van naasten en zet ze in een interactieve omgeving. We zorgen ervoor dat een gebruiker sneller de juiste informatie vindt en dat via chatsessies naasten met elkaar in contact kunnen komen om ervaringen uit te wisselen. Dat geeft (h)erkenning en maakt dat mensen zich niet alleen voelen. Bovendien kunnen zij er tips uit halen die bij hen passen en al doende leren. Op elke tijd en vanaf elke plaats.
Ook organiseren we schrijfworkshops en online schrijfhulp voor naasten. Klik hier voor meer informatie daarover.

Op de website breiden we de informatie verder uit, met onder andere ondersteuningsmogelijkheden die er zijn voor naasten. Dat is hard nodig, omdat door bezuinigingen deze ondersteuning voor naasten in de ggz vrijwel overal is weggevallen, terwijl het een sterke methode is om overbelasting te voorkomen en veerkracht te vergroten.

Naasten in Kracht is een samenwerkingsproject van de ADF Stichting, Caleidoscoop, Depressie Vereniging, Het Zwarte Gat, Impuls en Woortblind, MIND Familie- en Naastenraden, Labyrint-In Perspectief, NVA, Plusminus, Stichting Borderline, Stichting Naast, Stichting Zelfbeschadiging, en Ypsilon.
Marloes Martens is projectcoördinator. MIND Ypsilon is opnieuw penvoerder.
Het project loopt tot 1 maart 2021 en wordt gefinancierd door ZonMw.

 

Al tientallen Ypsilonleden volgden de schrijfcursus 'Kom op Verhaal'. De waardering is onverminderd hoog.
Dezelfde trainers verzorgen de schrijfworkshop en de online schrijfhulp.

Klik hier voor meer informatie.

ANBI logo