Nieuwe geluiden op Ypsilon Studiedag 2012

Onder de titel ‘Nieuwe geluiden’ zet de vereniging Ypsilon op 10 november 2012 een bijzonder inspirerend programma neer op het gebied van schizofrenie en psychose. De dag biedt een update over de nieuwste ontwikkelingen op medicijngebied, over nieuwe vormen van bejegening en benadert herstel op een wel heel stimulerende wijze. De dag is toegankelijk voor leden en niet-leden. Ook hulpverleners zijn nadrukkelijk uitgenodigd.

Op het programma staat onder anderen Matthijs Bossong, onderzoeker Institute of Psychiatry van het King’s College London die een presentatie houdt onder de titel Het verlichte brein; cannabis als veelbelovend antipsychoticum? Bijzonder lector Kwartiermaken Doortje Kal vertelt meer over de Presentie-benadering via sociaal-psychiatrisch verpleegkundige Rokus Loopik verhaalt op onnavolgbare wijze over de inspirerende herstelreizen naar de VS onder de titel A big Apple a day keeps the doctor away.

In de middag kan men kiezen uit een workshop over familiecoaching; een vorm van buurtzorg-avant-la-lettre, verzorgt Chapeau een workshop Woonproject starten en kan men een proeftraining meeemaken volgens de LEAP-methode voor mensen zonder ziektebesef van de internationale topper prof. Xavier Amador. Voor allerhande sociaal-juridisch advies is bovendien consulent Jody Sluijter aanwezig.

Deze dag is een net zo praktische als prettige manier om te weten wat er gaande is op het gebied van psychotische kwetsbaarheid. Meer weten? Kijk op www.ypsilon.org/studiedag. Aanmelden? Ga naar www.ypsilon.org/ikkom. Voor haar Studiedag werkt Ypsilon aan het aanvragen van accreditatie. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit vermeld op de website.
 

ANBI logo