Nieuwsvoorziening Ypsilon vernieuwd

 

‘Ypsbul’ is de naam van het nieuwe nieuwsbulletin dat Ypsilon vanaf nu via e-mail zal uitgeven. U leest momenteel de eerste uitgave; een cadeau dat past op deze vijfde december. Met Ypsbul maakt de vereniging de eerste stap naar een informatievoorziening die meer op maat is, meer van deze tijd is en meer variatie kent. Want de waardering voor de informatie van Ypsilon is onveranderd hoog, maar vooral de technische mogelijkheden nemen toe. Vanzelfsprekend willen we u daar optimaal van laten profiteren. En een onafhankelijk, kritisch en specialistisch geluid over de psychiatrie is belangrijker dan ooit, zeker nu bladen als Psy zijn verdwenen.

Was u tot nu toe geabonneerd op Schizbul, dan bent u dat nu automatisch op Ypsbul. Net als bij Schizbul ontvangt u een verkort nieuwsbericht met een link om op de site verder te lezen. Zonder gedoe met inloggen: bij de klik op de link wordt u direct herkend. Maar daar houdt de vergelijking met Schizbul op. Ypsbul is diverser, handiger en meer op maat.

“De klant kan elke kleur kiezen, zolang het maar zwart is”, zei Ford toen zijn eerste auto van de lopende band rolde. Bij Ypsbul is dat anders: u bepaalt zélf wat u wilt lezen. Wilt u het weten als er nieuws is over medicijnen, over onderzoek, of juist over de forensische psychiatrie? Als Ypsilonlid kunt u zelf aangeven over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen en daarmee uw nieuwsvoorziening persoonlijk maken. Op www.ypsilon.org/voorkeuren ziet u hoe dat moet. Verandert uw voorkeur? Dan verandert Ypsbul met u mee! Zo is er vandaag politiek nieuws over de eigen bijdrage in de GGZ. Wie ‘politiek’ aangevinkt heeft, ontvangt later vandaag een bericht. Geen interesse? Dan vallen we u er ook niet mee lastig.

Naast nieuws omvat Ypsbul bovendien een attenderingsservice. Congressen, symposia, exposities, radio- en televisieprogramma’s, u wordt erop geattendeerd. Uiteraard bepalen uw voorkeuren ook hier wat u ontvangt en wat niet. Wilt u helemaal geen Ypsbul-berichten ontvangen? Zelfs dat kan! U meldt zich eenvoudig af via de link rechtsonder. Maar we raden u aan het eerst een tijdje te proberen. Dan weet u wat u straks mist!

Leden hebben bij Ypsilon een streepje voor. Zij immers maken voorzieningen als Ypsbul mogelijk. Buitenstaanders kunnen zich op Ypsbul abonneren, maar kunnen niet kiezen welk nieuws ze willen ontvangen en kunnen niet doorklikken om door te lezen op de site. Geen lid/abonnee? Dat kunt u altijd worden, toch?

 

 

Op de achtergrond werkt Ypsilon intussen ook aan een verbeterde site en een vernieuwde uitgave van YN. Vanaf het nieuwe jaar zal het tijdschrift verschijnen in een frisse, prettig leesbare vorm. De eerste ontwerpen daarvoor zijn veelbelovend! Ook de inhoud zal op onderdelen veranderen. Maar wat blijft is het vertrouwde Ypsilongeluid, de ervaringsverhalen en de achtergronden bij het nieuws. Wat minder vaak dan voorheen, want vier keer per jaar, maar daar krijgt u digitaal een veelvoud voor terug. 

ANBI logo