RTV Utrecht: De kracht van binnen

RTV Utrecht zendt vanaf vandaag, zaterdag 17 december 2011, vier weken lang de serie 'De kracht van binnen', vierluik over Utrechtse psychiatrie, uit. De serie is in samenwerking met Altrecht gemaakt en heeft als doel het stigma rond psychiatrische patiënten weg te nemen. De uitzendingen beginnen om 7.20 en worden daarna ieder uur herhaald. De uitzendingen zijn ook te zien op: www.rtvutrecht.nl/gemist (en later ook op de site van Altrecht en youtubekanaal www.youtube.com/altrechtsite).

De eerste aflevering van 'De kracht van binnen' (17 december) vertelt de geschiedenis van de Utrechtse GGZ-instelling Altrecht. In de vervolgafleveringen vertellen Xia, Merel en Michael in indringende portretten over hun weg naar herstel.

Dit jaar viert Altrecht haar 550-jarig bestaan. In 1461 stichtte Willem Arntsz in Utrecht een ‘Gasthuys voir die dulle lude’, oftewel een ‘gasthuis voor geesteszieken’ waarmee de basis voor het huidige Altrecht werd gelegd. Door middel van onder andere 'De kracht van binnen' wil Altrecht laten zien hoe de psychiatrie het leven van een drietal patiënten kleurt en hoe zij werken aan herstel. 

ANBI logo