Schizofrenie.nl helpt mensen met schizofrenie stapje vooruit

Banner schizofrenie.nlschizofrenie.nl die vandaag is gelanceerd. De website is een initiatief van Anoiksis, Ypsilon en Lilly Nederland voor mensen met schizofrenie en geïnteresseerden. De site wil nadrukkelijk niet bieden wat er al is, maar de bezoekers van andersoortige informatie voorzien. Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter, lid van de redactie: “Natuurlijk, het is bijzonder lastig om schizofrenie te hebben. Maar je moet wel door met léven. Hoe doe je dat? Met andere woorden: hoe zorg je dat je ondanks je schizofrenie wel vooruit komt? Daarover gaat deze website in een luchtige, positieve stijl die je anders alleen treft in magazines.”

Geen artikelen dus over de ins en outs van medicatie of behandeling, maar over actuele onderwerpen die belangrijk zijn voor mensen met deze psychiatrische aandoening. Over alledaagse zaken als boodschappen doen, sporten, werk, reizen maar ook omgaan met familie en relaties. De verhalen en interviews zijn bedoeld om herkenbare situaties te schetsen en oplossingen aan te bieden. Ook is het mogelijk voor de bezoekers van de site om zelf onderwerpen aan te dragen of om te reageren.
Anoiksisvoorzitter Mette Lansen: “Wat kan ik doen om mijn ambities en wensen mogelijk te maken? Waar moet ik rekening mee houden? Ervaringsverhalen kunnen daarbij inspirerend werken”.

Schizofrenie.nl wordt financieel mogelijk gemaakt door Lilly Nederland, die Anoiksis en Ypsilon zo wist te interesseren dat ze gedrieën zitting hebben genomen in de redactieraad, ieder vanuit hun eigen expertise. De samenwerkende partijen hebben op basis van hun eigen ervaring een keuze gemaakt voor een aantal thema’s waarvan de inhoud elke 2 maanden wordt ververst.
 

ANBI logo