Strijd om Ypsilon Familiester 2010 van start

De strijd om de Ypsilon Familiester 2010 is van start. Na het succes in haar jubileumjaar heeft Ypsilon besloten de prijs ook dit jaar weer uit te reiken. Familieleden en naastbetrokkenen krijgen tussen 27 augustus en 6 oktober de kans hun oordeel te vellen. Heeft ‘hun’ instelling de publieksprijs voor het beste familiebeleid verdiend of niet? Stemmen kan vanaf nu op www.familiester.nl. Zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom. Uit de inzendingen wordt de winnaar gekozen van de Ypsilon Familiester, publieksprijs voor familiebeleid in de GGZ.

Via de website worden positieve en negatieve ervaringen verzameld uit heel Nederland. Familieleden krijgen de keus of ze hun stem uitbrengen op de instelling als geheel of op een specifieke afdeling. Na een selectie zullen de beste instellingen/afdelingen worden genomineerd. De prijs wordt uitgereikt op 6 november 2010, tijdens de Ypsilon Studiedag in Maarssen.

Alle ervaringen vormen namelijk de bouwstenen voor een ‘vergelijkend warenonderzoek’ waar Ypsilon samen met het Landelijk Platform GGZ aan werkt. Volgens Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter is het daarom altijd van belang om te stemmen. “Ook als familieleden vinden dat het familiebeleid van hun instelling sinds vorig jaar niet veranderd is.”

De jongerenafdeling ABC van Altrecht won de Ypsilon Familiester 2009. Vrijwel alle ervaringen met deze afdeling die werden ingezonden waren uiterst positief. De inzenders spraken van een ‘betrokkenen, liefdevolle en begripvolle aanpak’ en over ‘goede, deskundige psychiatrische zorg’. Kwalificaties waar menige collega jaloers op zal zijn. Omdat ABC vanwege de winst vorig jaar is uitgesloten, kunnen andere instellingen dit jaar hun kans grijpen.

Hulpverleners hebben zelf invloed op het aantal familieleden dat op hun instelling of afdeling stemt. Alle instellingen hebben deze week promotiemateriaal toegestuurd gekregen in de vorm van flyers en posters om familieleden te kunnen attenderen op het initiatief. Zolang de voorraad strekt kunnen ze via ypsilon@ypsilon.org nog extra materiaal opvragen.
 

ANBI logo