Studiedag laatste optreden van Hasert als voorzitter

Marja Hasert stopt. De Ypsilon Studiedag van 6 november zal het laatste evenement zijn waar ze als voorzitter te zien is. Al sinds enkele maanden was Hasert niet als voorzitter actief en meldde Ypsilon dat ze om persoonlijke redenen in de lappenmand zat. Maar onlangs hakte ze definitief de knoop door. “Ik moet stoppen. Deze situatie is voor niemand goed. Niet voor mezelf maar ook niet voor Ypsilon”, aldus Hasert. Op de studiedag volgende week zaterdag zal ze kort ingaan op haar beweegredenen voor haar voortijdige vertrek. Er is nog geen opvolger. Bestuurslid Henk-Willem Klaassen neemt de rol van voorzitter tijdelijk waar.

Directeur Bert Stavenuiter noemt het vertrek van Hasert ‘een moedige stap van haarzelf en tegelijk een groot gemis voor Ypsilon’. “Als Ypsilon ergens pal voor staat, dan is het dat familieleden boven de schizofrenie uitgroeien. Ik denk dat dat de stap is die Marja nu in de meest existentiële zin maakt. Als ‘kind-van’ en als ‘zus-van’ zit de schizofrenie haar zelfs letterlijk in de genen. Voor veel mensen is ze de verpersoonlijking van de kracht die je als naastbetrokkene kunt opbouwen. Ondanks, maar misschien ook juist dankzij de schizofrenie. Marja zelf is denk ik inmiddels alweer een halve stap verder door te zoeken naar een weg waar schizofrenie niet langer het centrale onderwerp in haar leven is. Dat is een moeilijke zoektocht, maar is het niet wat je uiteindelijk elk familielid van Ypsilon gunt?”

Wie graag nog iets wil laten weten aan Marja, wordt aangeraden dit te sturen naar het landelijk bureau van Ypsilon, Prins Bernhardlaan 177, 2273 DP Voorburg of te mailen naar ypsilon@ypsilon.org met de vermelding 't.a.v. Marja Hasert'
Ypsilon zorgt ervoor dat de reacties worden gebundeld en in gepaste vorm bij haar terechtkomen.
 

ANBI logo