Thema-uitzending Pauw & Witteman over drugs

Op woensdag 24 februari maakt het televisieprogramma Pauw & Witteman een thema-uitzending over drugs. Verschillende gasten, onder wie leden van Ypsilon, praten over het wel of niet reguleren van softdrugs. Aan de orde komen onder andere het voordeur- en achterdeurbeleid en de hulpverlening en nazorg voor verslaafden. En zijn softdrugs onschuldig of zijn ze net zo erg als harddrugs? Het programma wordt uitgezonden vanaf 22.50 uur op Nederland 2 en is na afloop terug te zien op de site van de Vara

Aan het woord komt onder anderen een moeder die vertelt over haar zoon en haar strijd voor hem. Hoe ze klem kwam te zitten in de hulpverlening en haar kritiek aan het adres van de overheid. Maar ook burgemeester Job Cohen praat mee, de kamerleden Ciska Joldersma (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA), coffeeshophouders en schooldirecteuren die zich duidelijk uitspreken voor of tegen coffeeshops.

Het kan overigens altijd dat zich een belangrijke andere actualiteit voordoet. In dat soort gevallen volgt de uitzending doorgaans korte tijd later.

ANBI logo