Tielens: ook inbreng tijdens officiele opening centrum op 28 juni

 

De Brouwerij. Dat is de naam van het Centrum voor psychosen en aanverwante stoornissen dat de combinatie MoleMann Tielens is gestart in hartje Amsterdam aan de Hoogte Kadijk 61hs. Iedereen is welkom om de officiele opening op 28 juni 2012 bij te wonen. De bezoekers maken kennis met zowel het team als de voorzieningen die de afgelopen maanden in het monumentale pand zijn aangebracht. Zeker de leden van Anoiksis en Ypsilon mogen wat initiatiefnemer Jules Tielens en zijn team betreft niet ontbreken. Oud-minister Ab Klink is bereid gevonden de opening te verrichten. Dat zal zijn vanaf 15.30 uur. De inloop is al vanaf 15 uur. Daarna is er alle tijd en ruimte om tot 19 uur rond te kijken en komt er, onder het genot van hapjes, drankjes en optredens, leven in de Brouwerij.

Maar Tielens zou Tielens niet heten als het een gewone opening zou zijn. Niks daarvan: “Wij vragen de bezoekers ook wat mee te nemen! Wij willen van iedereen ideeën, wensen en verboden horen. Wat moeten we wel of juist niet doen. Want het uitgangspunt is en blijft: dit project hebben we samen opgezet en daar gaan we mee door! En omdat een van onze slogans is: ‘Voor wat, hoort wat’ krijgt iedereen als dank een kleine attentie in ruil voor zijn advies.”

Jules Tielens werd bekend door zijn werk als psychiater van daklozen en is intussen alweer jaren aan Ypsilon verbonden als adviseur en columnist. Uit onvrede met het bestaande aanbod zette hij zijn zinnen op een eigen centrum. Uniek is dat hij Anoiksis en Ypsilon vroeg mee te denken over een opzet om zo veel als mogelijk vraaggestuurd te kunnen werken. “Maar papier is geduldig. Ik wil het ook waar gaan maken.” De aankoop van een eigen pand is daarin de eerste stap.  

Belangstellenden voor de opening wordt aangeraden vooraf even te laten weten dat ze aanwezig willen zijn via molemanntielens.amsterdam@molemann.nl

Op de website van MoleMann Tielens is meer informatie te vinden over het initiatief.

 

ANBI logo