Tv-serie portretteert psychiaters

Psychiaters kennen de weg in de krochten van de ziel, in het gangenstelsel van onze diepste verlangens, angsten en emoties. Maar wat nu als ze zelf door het bestaan op de proef gesteld worden? Vinden ze door hun ervaring dan vanzelf de uitgang, of dooft hun toorts en tasten ze net als ieder ander machteloos in het duister? Coen Verbraak portretteert toppsychiaters. Vanvond, 28 juli 2009, wordt het eerste deel uitgezonden op Nederland 2 vanaf 22.40 uur, direct na Nova, onder de titel Kijken in de ziel.

Psychiaters kennen de weg in de krochten van de ziel, in het gangenstelsel van onze diepste verlangens, angsten en emoties. Maar wat nu als ze zelf door het bestaan op de proef gesteld worden? Vinden ze door hun ervaring dan vanzelf de uitgang, of dooft hun toorts en tasten ze net als ieder ander machteloos in het duister? Coen Verbraak portretteert toppsychiaters. Vanvond, 28 juli 2009, wordt het eerste deel uitgezonden op Nederland 2 vanaf 22.40 uur, direct na Nova, onder de titel ‘Kijken in de ziel’.

De portretserie levert fascinerende en opvallend openhartige gesprekken op, over zowel grote emoties als alledaagse gevoelens; wat is schaamte eigenlijk? Kun je verlegenheid afleren? Werkt verdriet louterend of holt het je alleen maar uit? Het gaat niet alleen over hun vak, maar nadrukkelijk ook over henzelf; wat hadden ze eigenlijk aan hun vak toen ze zelf ernstig ziek werden of een geliefde verloren? Wat zijn hun eigen neuroses? En hebben ze er zelf ooit aan gedacht om een eind aan hun leven te maken?

Onder anderen komen aan het woord straatpsychiater Jules Tielens, UMC-psychiater René Kahn, Rudie van den Hoofdakker (Rutger Kopland), psychoanalyticus Louis Tas, psychotherapeut Christa Widlund (Anna Enquist), psychiater/hersenonderzoeker Witte Hoogendijk, Jan Swinkels, Nelleke Nicolai, Bram Bakker en Roos van der Mast.

ANBI logo