Vlieg! nu op DVD

Heel veel Ypsilonleden in het hele land zagen Vlieg! in het theater. De makers, het Muziektheater Collectief, hebben deze pakkende en ontroerende voorstelling voor het hele gezin, nu op dvd gezet.

In Vlieg! wordt een ogenschijnlijk zwaar onderwerp, de worsteling van een elfjarig meisje met de schizofrenie van haar vader, zó vormgegeven dat het kinderen én volwassenen aanspreekt. De absurdistische humor, zoals honderd zakken chips, een vreemde engel en rechter, een moeder die maar door blijft kwekken of dokters met rare maskers op, werkt bij de kinderen op de lachspieren. Maar ze luisteren ook ademloos als Lieve vertelt hoe ze haar vader mist.

Volwassenen herkennen de rol van de moeder, die geen raad weet met de ziekte van haar man en zich uit alle macht staande probeert te houden, maar daarbij haar dochter uit het oog verliest.

“Vlieg! verrast, verbaast en ontroert… Muziek en zang geven lucht aan het geheel…Het raakte mij diep, maar niet negatief, waardoor het ruimte, ontspanning geeft. Ik hoop dat veel Ypsilonners dit kunnen gaan zien.”

De dvd “Vlieg!” is te bestellen via www.ypsilon.org/webwinkel. Prijs: € 14,45.

 

 

ANBI logo