Weekbericht Ypsilon: Naasten en corona: Aandacht

Kijk ook op: www.ypsilon.org/corona

Mentale gezondheidsgevolgen verdienen extra aandacht
“Mensen met een kwetsbare mentale gezondheid hebben ten tijde van de eerste maanden van de pandemie niet altijd de zorg en begeleiding kunnen krijgen die ze nodig hebben. Ook een toename van het aantal mensen met verward gedrag wordt gerapporteerd. Deze groepen en de mentale gezondheidsgevolgen van de coronacrisis in het algemeen, verdienen extra aandacht.”

Die conclusie staat in een adviesrapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Ze werkten hierbij samen met het RIVM. In dit rapport behandelen experts sociaal-economische vraagstukken rondom de gevolgen van de coronacrisis.

Verder lezen

Een hart onder de riem tijdens coronatijd #3
Afgelopen week ontvingen alle Ypsilonleden voor de derde keer een persoonlijk bericht om iedereen een hart onder de riem te steken. Dit keer van Hannie Boumans, vrijwilliger bij Ypsilon. In haar vlog vertelt Hannie over haar zoon die al veel heeft meegemaakt en wat de coronamaatregelen met hun band doet. “We groeien steeds meer naar elkaar.”
Ook vertelt ze over de steun die ze altijd bij Ypsilon vond tijdens een crisistijd. “Ypsilon was er toen. En Ypsilon is er nog steeds.”

Bekijk het persoonlijke bericht van Hannie

Heeft “jouw” instelling een Quarantainer nodig?

We hebben al een aantal keer aandacht besteed aan de crowdfundingsactie die we samen met Anoiksis en de Socialrun zijn gestart voor het mogelijk maken van zogenaamde Quarantainers. Onze actie is zo’n enorm succes dat we niet één (wat het initiële plan was), maar meerdere Quarantainers kunnen gaan plaatsen. Vandaar ook deze oproep:

Werk jij in een ggz-instelling waar een Quarantainer ontzettend hard nodig is zodat patiënten en hun familie en geliefden elkaar weer veilig kunnen ontmoeten? Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden om er een te plaatsen. Maar kom wel nú in actie, want de telefoon staat sinds vanmorgen roodgloeiend. Als het even kan hakken we de knoop de komende dagen al door.
Mail naar bert@ypsilon.org en vermeld:

– om welke ggz instelling het gaat
– waarom juist daar de Quarantainer nodig is
– jouw naam, rol binnen de organisatie en je telefoonnummer

Bel gerust
In tijden van crisis hebben wij meer behoefte aan verbondenheid dan anders. En dus mag je op Ypsilon rekenen. De medewerkers van het landelijk bureau van Ypsilon zitten klaar om je te ondersteunen. En in onze contacten met politiek, beleidsmakers en zorgaanbieders doen we er alles aan om te voorkomen dat de noodzakelijke zorg wegvalt.

Ypsilon is gewoon bereikbaar. Per mail (landelijk bureau: ypsilon@ypsilon.org of adviesdienst@ypsilon.org) en per telefoon. Elke werkdag van 10 tot 16 uur kun je de adviesdienst bellen met jouw vragen, zorgen en problemen met deze situatie: 088-0002120.

Zoek je buiten deze tijden contact, dan is het goed te weten dat de openingstijden van onze collega’s van MIND Korrelatie zijn verruimd. Van maandag tot en met vrijdag is de lijn nu tijdelijk open tot 22.00 uur. Je kunt bellen naar 0900 1450 of chatten via de website www.mindkorrelatie.nl

ANBI logo