Weekbericht Ypsilon: Naasten en corona: Lucht

Kijk ook op: www.ypsilon.org/corona

Afgelopen weken zijn de Quarantainers geplaatst. De RIVM-maatregelen zijn verder versoepeld en we ervaren beetje bij beetje meer lucht. Mits de situatie zo blijft of verder versoepelt, zal dit het laatste speciale corona weekbericht zijn.

Laatste Quarantainers geplaatst bij GGZ Centraal

Vorige week zijn de laatste twee Quarantainers geplaatst op het terrein van GGz Centraal. Het directe gevolg van de succesvolle crowdfundactie van MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun: binnen een week was er ruim 20.000 euro opgehaald. Dit is onder andere te danken aan de Stichting Vrienden van Ypsilon en de Stichting Plus Wonen (SPW), die beide het bedrag van een hele Quarantainer doneerden. Hoewel de bezoekregels nu wat versoepeld zijn, biedt het cliënten en hun naasten een fijne en veilige plek om elkaar weer in alle privacy te ontmoeten.
Met de plaatsing van deze Quarantainers komt er ook een einde aan de crowdfundactie. Bert Stavenuiter, directeur van Ypsilon: “Wat begon als een vrij klein initiatief, groeide uit tot een geweldige actie. We hebben zoveel steun ontvangen dat we niet één maar vier Quarantainers hebben kunnen (mede)financieren. Het was echt hartverwarmend, dus bij deze aan iedereen die eraan bijdroeg: dank je wel.”

Webinar COVID-19 en psychose

Vanavond, 25 juni van 21 tot 23 uur, kun je een (online) webinar volgen georganiseerd door ISPS (International Society for Psychological and Social Approaches to Psychosis). Het thema is COVID-19 en psychose: Wat kunnen we leren van de ervaringen van zorgvragers, familieleden en professionals tijdens de coronacrisis? Een van de panelleden is Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Klik hier voor meer informatie

Lessen uit corona

Niet alleen de ISPS probeert lessen te trekken uit de coronatijd, ook MIND doet dat maar dan op een andere manier. De afgelopen maanden is periodiek een vragenlijst uitgestuurd om de ervaringen van cliënten en naasten in beeld te brengen. Er zit nog één uitvraag aan te komen, zodat we een goed totaalbeeld krijgen over de hele coronaperiode heen. Hou hiervoor Ypsbul in de gaten.

Bel gerust

In tijden van crisis hebben wij meer behoefte aan verbondenheid dan anders. En dus mag je op Ypsilon rekenen. De medewerkers van het landelijk bureau van Ypsilon zitten klaar om je te ondersteunen. En in onze contacten met politiek, beleidsmakers en zorgaanbieders doen we er alles aan om te voorkomen dat de noodzakelijke zorg wegvalt.

Ypsilon is gewoon bereikbaar. Per mail (landelijk bureau: ypsilon@ypsilon.org of adviesdienst@ypsilon.org) en per telefoon. Elke werkdag van 10 tot 16 uur kun je de adviesdienst bellen met jouw vragen, zorgen en problemen met deze situatie: 088-0002120.

Zoek je buiten deze tijden contact, dan is het goed te weten dat de openingstijden van onze collega’s van MIND Korrelatie zijn verruimd. Van maandag tot en met vrijdag is de lijn nu tijdelijk (t/m 30 juni) open tot 22.00 uur. Je kunt bellen naar 0900 1450 of chatten via de website www.mindkorrelatie.nl

ANBI logo