Wies van den Nieuwendijk geridderd op jubileumdag Ypsilon

Wies van den Nieuwendijk geridderd door Liesbeth SpiesEen totaal verraste Wies van den Nieuwendijk is op de jubileumdag van Ypsilon benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In een bomvolle zaal van het UMC Utrecht kreeg ze de bijbehorende decoratie opgespeld door Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn en boegbeeld van de werkzaamheden in het kader van verward gedrag. Van den Nieuwendijk kreeg de onderscheiding onder meer vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger bij Ypsilon.

Alleen al bij Ypsilon heeft Ridder Van den Nieuwendijk van alles gedaan. Zo was ze 8 jaar bestuurslid van de vereniging en lid van de ledenraad, maar was ze al veel langer actief als groepsleidster en belangenbehartigster van de afdeling Gouda/Alphen aan den Rijn en is ze dat nog altijd. Ook is ze alweer jaren lid van de commissie Vrijwilligersbeleid en staat ze bekend als specialist op het gebied van het persoonsgebonden budget (pgb). 10 jaar terug maakte ze daarnaast deel uit van de jubileumcommissie. 

Ook buiten Ypsilon was Van den Nieuwendijk actief. Zo was ze jarenlang bestuurslid bij Kernkracht, eerder bekend als ZOG-MH, een bijzonder actieve cliëntgestuurde organisatie in het werkgebied Midden-Holland. Ook maakte ze deel uit van de ledenraad van Mezzo (het huidige mantelzorgNL), de familieraad van GGZ Rivierduinen en van het bestuur van de stichting Vrienden van Rivierduinen. Ze is bovendien lid van de Aplhense Adviesraad Sociaaldomein.

In een reactie liet de kersverse ridder weten: “Het was al een prachtige Ypsilondag maar dit was voor mij de klap op de vuurpijl! Ik ben een dankbaar mens! Al mijn activiteiten doe ik omdat ik voor 'onze mensen'  optimale zorg en optimale leefomstandigheden wil bereiken. Maar het is wel erg leuk dat je voor je werk zo’n mooie waardering, een ridderorde, krijgt! Ik wil dit eerbetoon wel delen met mijn Ypsilonmaatjes, vooral Anneke de Vries en Margriet Donker, want juist door sparren, samen leed delen, samen groeien, wil je actief worden bij onze mooie Ypsilonclub!”

Foto: Hennie Kleijwegt

ANBI logo