Ypsilon Familiester nog geen gelopen race

Met nog een volle week te gaan is nog niet te zeggen welke instelling of afdeling dit jaar naar huis zal gaan met de Ypsilon Familiester 2010. “Aan bovenkant zit een aantal kandidaten dicht tegen elkaar”, bevestigt directeur Bert Stavenuiter. “Ik hou er serieus rekening mee  dat uiteindelijk het team gaat winnen dat de komende week gericht probeert om familieleden te verleiden om te gaan stemmen.” Het is aan te raden, voegt hij eraan toe. “Veel familieleden komen nu pas met hun stem door. Maar ze nemen dan wel de tijd om met een gedegen reactie te komen. Het lijkt me dat je daar als instelling echt wat aan kunt hebben, ongeacht of het bijbehorende oordeel positief of juist negatief is. Want beide kanten blijven tot en met 6 oktober welkom op www.familiester.nl.”

Stavenuiter is het duidelijk niet eens met hulpverleners die aarzelen om familieleden actief te benaderen. “Dan hoor ik bijvoorbeeld zeggen dat hun afdeling ‘nog niet aan een ster toe zou zijn’. Hoezo: nog niet aan toe? Dat is toch aan die familieleden zelf? En kan het inderdaad beter, dan is elke stem een gratis advies in welke richting het beter kan. Want ook dit jaar laten naasten zien dat ze bereid zijn om complimenten uit te delen, maar dus ook glashelder kunnen aangeven wat een goed familiebeleid in de weg zit.”

Ook van het argument dat familieleden ‘zelf maar moeten bepalen of ze gaan stemmen’ is hij niet onder de indruk. “Wie investeert in familieleden moet ook terugvragen hoe ze het beleven. En bovendien klinkt het wel integer, maar het kan net zo goed een argument zijn van een instelling die de vuile was niet buiten wil hangen. Je wil je toch onderscheiden als instelling? En hoe zouden die familieleden moeten weten dat ze überhaupt kunnen stemmen? Niet iedereen zit bij Ypsilon, al zou ik het graag willen. Gelukkig zijn er ook hulpverleners die dat wel inzien. Er is dit jaar veel meer promotiemateriaal voor de familiester besteld dan vorig jaar.” 

ANBI logo