Ypsilon lanceert nieuwe dienst: het Kennisnetwerk

Vanaf vandaag hebben leden van Ypsilon er een nieuwe gratis service bij: het Ypsilon Kennisnetwerk. De nieuwe dienst werd vandaag gelanceerd tijdens de Vrijwilligersdag waarin de vereniging haar kaderleden als dank met een speciaal programma in het zonnetje zette. Het Kennisnetwerk is bereikbaar via www.ypsilon.org/kennisnetwerk.

Het netwerk, volledig bestaande uit kaderleden van Ypsilon, draait het komende half jaar op proef. Maar nu al weet de vereniging meer dan 25 specialismes aan te bieden. Daaronder een groot aantal inhoudelijke thema’s als medicijnen, het persoonsgebonden budget, dwang en drang, begeleid leren en werken, juridische zaken en somatische problemen bij schizofrenie. Maar het Kennisnetwerk biedt ook specialismen op het gebied van organisatie-opbouw, zoals provinciale lobby, financiële rapportage en verantwoording en de samenwerking met andere familieorganisaties in de GGZ.

Een moeder die vastloopt in de bureaucratie. Een groepsleidster in een regio die even niet meer weet hoe ze verder moet. Een GGZ-instelling of zorgverzekeraar die de kennis van Ypsilon wil gebruiken om de zorg te verbeteren. Dagelijks kunnen ze aankloppen bij het landelijk bureau, maar staan er ook honderden vrijwilligers klaar om hen bij te staan. Met de ervaring van zo’n 6.000 leden, een goede wil en een gezond verstand komen die vaak een heel eind. Maar is het nét niet ver genoeg, dan is er het Ypsilon Kennisnetwerk: een netwerk van kundige en bevlogen specialisten die leden én collega-kaderleden kunnen bijspringen.

De ontwikkeling van het Ypsilon Kennisnetwerk is mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Ypsilon, het SKANfonds en het VSBfonds.

ANBI logo