Ypsilon ondersteunt woonprojecten

‘ Op Ypsilon kunt u bouwen’ is de naam van de nieuwe strooifolder  waarin Ypsilon uitlegt hoe ze familieleden ondersteunt die een woonproject voor hun naaste willen realiseren. Ook het Expertisecentrum Wonen is vernieuwd. Hier kunnen familieleden het aanbod bekijken, een oproep plaatsen, mede-initiatiefnemers vinden en tal van handige documenten en tips raadplegen. Met een startersbijdrage kunnen initiatiefnemers bovendien voor ondersteuning en begeleiding terecht bij stichting Chapeau en het Landelijk Steunpunt Wonen.

“Een eigen voordeur wil iedereen. Mensen met een psychotische aandoening ook.” Maar niet iedereen is in staat om dat succesvol te regelen. Daarom nemen steeds vaker familieleden het initiatief om huisvesting (met zorg) te realiseren voor hun naaste. 

 

 

De ervaren adviesbureaus op het gebied van wonen voor kwetsbare mensen, Chapeau en LSW, hebben hun expertise uitgewerkt tot een blauwdruk voor nieuwe initiatieven. Want waarom opnieuw het wiel uitvinden als anderen dat al hebben gedaan?

De startersbijdrage is een initiatief van het Ypsilon Expertisecentrum Wonen en kan worden gerealiseerd doordat Ypsilon de beschikking kreeg over een nalatenschap. Met het ‘fonds Jan van der Meulen’ voldoet Ypsilon aan de wens van de heer van der Meulen dat zijn nalatenschap wordt aangewend voor onder andere ‘wonen’. Kijk op www.ypsilon.org/wonen voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.

ANBI logo