Ypsilon organiseert fotowedstrijd voor patienten

In het kader van het 25-jarig jubileum wil Ypsilon patienten verlokken om mee terug te blikken op hoogtepunten. Anno 2009 worden mensen met schizofrenie uitgenodigd om die hoogtepunten, hun persoonlijke verrijkingen, behaalde diploma’s, het positieve waar ze naar streven, eigenlijk alles wat zij als “gelukt” ervaren, vast te leggen op foto. Dat meldt Ypsilon in haar tijdschrift dat deze week verschijnt. De vereniging organiseert hiervoor een fotowedstrijd met als doel de deelnemers, maar ook hun naasten een hart onder de riem te steken.Het thema van de fotowedstrijd is dan ook: ‘Gelukt in 2009’. De aanleverspecificaties en deelnameformulier zijn binnenkort op de website van Ypsilon te vinden: www.ypsilon.org/fotowedstrijd. Uit de ingezonden foto’s wordt een collectie samengesteld van 15 foto’s die op diverse plekken in het jubileumjaar te zien zal zijn. Als afsluiting zal museum het Dolhuys in Haarlem de collectie exposeren.

In het kader van het 25-jarig jubileum wil Ypsilon patienten verlokken om mee terug te blikken op hoogtepunten. Anno 2009 worden mensen met schizofrenie uitgenodigd om die hoogtepunten, hun persoonlijke verrijkingen, behaalde diploma’s, het positieve waar ze naar streven, eigenlijk alles wat zij als “gelukt” ervaren, vast te leggen op foto. Dat meldt Ypsilon in haar tijdschrift dat deze week verschijnt. De vereniging organiseert hiervoor een fotowedstrijd met als doel de deelnemers, maar ook hun naasten een hart onder de riem te steken.Het thema van de fotowedstrijd is dan ook: ‘Gelukt in 2009’. De aanleverspecificaties en deelnameformulier zijn binnenkort op de website van Ypsilon te vinden: www.ypsilon.org/fotowedstrijd.

Uit de ingezonden foto’s wordt een collectie samengesteld van 15 foto’s die op diverse plekken in het jubileumjaar te zien zal zijn. Als afsluiting zal museum het Dolhuys in Haarlem de collectie exposeren. Voor de drie meest aansprekende foto’s zijn er prijzen te winnen. Met dat vooruitzicht spreekt het voor zich dat er kwalitatieve eisen gesteld worden aan de ingezonden foto’s. Vooral de originaliteit van het beeld is hierbij van belang, de technische kwaliteit iets minder. Een deskundige jury, bestaande uit onder anderen professionele fotografen en onder leiding van Ypsilonvoorzitter Marja Hasert, zal de inzendingen beoordelen.

Voor het motto van de wedstrijd greep de commissie terug op de rijke historie van Ypsilon en Anoiksis. 25 jaar na de oprichting heeft Ypsilon meer dan 7.000 leden, 300 actieve vrijwilligers door het gehele land en 50 gespreksgroepen, en blikt zij terug op succesvolle projecten, op verbeterd beleid, op het uitgroeien tot een van de grootste consumentenverenigingen binnen de GGZ. Met 3.000 leden heeft ook Anoiksis reden tot terugblikken op haar successen. En de patient? Wat heeft de patient bereikt? Wat is voor hem of voor haar een succesvol project? Wat is gelukt in 2009? En hoe weet hij of zij dat op een mooie, pakkende manier in beeld te brengen?

Alle deelnemers mogen één digitale foto inzenden. Zij zijn volledig vrij in de keuze van het onderwerp, zolang de inzending het thema ‘Gelukt in 2009’ verbeeldt. Voor de organisatie heeft Ypsilon dankbaar gebruik kunnen maken van de expertise van Lundbeck B.V. die de wedstrijd mede mogelijk heeft gemaakt.

De aankondiging van de fotowedstrijd volgt op een zeer succesvol verlopen actie bij de Huishoudbeurs die dit weekend eindigt. Met quizvragen werden de bezoekers aan de tand gevoeld over hun kennis van schizofrenie en psychose. “Familieleden en vrienden-van, hulpverleners, mensen in opleiding naar wie we luisteren, met wie we een gesprek voeren, die we adviseren, aan wie we folders meegeven, bij wie we Ypsilon promoten”, schrijft een tevreden jubileumcommissie bestaande uit Hetty Laverman, Wies van den Nieuwendijk. winkelwagenmuntjes-met-jubileumlogo bleken een daarbij erg gewild collectorsitem. De stand werd mede mogelijk gemaakt door Alfa accountants en adviseurs, Klap – Des Bouvrie & Bredius, de stichting Vrienden van Ypsilon en andere gulle gevers.

ANBI logo