Ypsilon pakt groots uit op jubileumeditie Studiedag

'Historie ontmoet toekomst' is het motto van de speciale jubileumeditie van de Studiedag die Ypsilon jaarlijks organiseert. “Een generatie psychiaters maakt langzaam plaats voor een jongere groep die hun sporen al hebben verdiend. Op de studiedag treffen ze elkaar en kijken ze naar elkaars werk en u zit er met dagvoorzitter Bas van Raaij middenin”, meldt de vereniging in haar tijdschrift YN dat vandaag verschijnt. Wie op zoek is naar de stand van de wetenschap en de zorg zit dan ook gebeiteld, blijkt uit het programma. Net als leden die willen weten wat er bij Ypsilon te halen valt. Maar ook mensen die graag weer eens oude gezichten willen zien, zullen zich op de dag thuis voelen. “Want Ypsilon bestaat 25 jaar en pakt aan alle kanten uit.” De bijzondere dag wordt gehouden op 21 november in Hilversum. Aanmelden kan op www.ypsilon.org/ikkom.

'Het vroege begin; mijlpalen in de behandeling van psychose' de titel van de duopresentatie van top-psychiaters Don Linszen en Lieuwe de Haan van de Zorglijn Vroege Psychose, de nieuwe naam van de Adolescentenkliniek van het AMC. Rene Kahn en Wiepke Cahn nemen het stokje van ze over met 'Het vervolg; mijlpalen in de behandeling van schizofrenie'. Mede-oprichter en oud-medewerker Bas van Raaij en de huidig voorzitter Marja Hasert kijken naar het resultaat van 25 jaar Ypsilon. Ook psychiater Jules Tielens laat op meerdere manier van zich horen. En wie is de persoon die wegens bijzondere verdienste tot erelid wordt benoemd?

Een bijzonder programma-onderdeel vindt plaats direct na de lunch. Dan kan ieder zijn eigen vruchten plukken op de themamarkt met een keur aan posterpresentaties. Met juweeltjes van woonprojecten, bronnen van kracht en inspiratie, een ruimte met de titel 'Leuke dingendoen! Verwen- en andere leuke zorg', 'flappen tappen' als hulp bij geldzaken, aandacht voor zinvolle dagbesteding en allerhande vormen van familie-inbreng. We tonen verder historisch materiaal, maar ook een expositie van de 15 winnende foto’s van de fotowedstrijd die Ypsilon voor patienten organiseerde onder het motto ‘Gelukt in 2009’ .

De extra’s voor de bezoekers zijn zo talrijk dat ze aan de ruimte in het blad tekort had. Zo krijgen de bezoekers aan het eind van de dag gratis een exemplaar mee van het splinternieuwe 'Zorgboek Schizofrenie, psychose en de naastbetrokkenen' dat die dag het licht ziet. Alleen dat is al de 25 euro waard die dit jaar als speciale jubileumprijs wordt gehanteerd voor leden, abonnees en Vrienden van Ypsilon. Niet-leden betalen 50 euro, hulpverleners zonder abonnement betalen 100 euro. De dag is in de eerste plaats toegankelijk voor leden. Maar ook niet-leden zijn welkom: Hulpverleners, familieleden, buren en vrienden, maar ook mensen die eerst eens willen zien wat Ypsilon te bieden heeft voor ze zich aansluiten, zijn van harte welkom. Wie verzekerd wil zijn van een plaats, schrijft zich snel mogelijk in via www.ypsilon.org/ikkom. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.

 

ANBI logo