Ypsilon publiceert rapport Familiester 2009

Wat moeten zorginstellingen doen om ervoor te zorgen dat familieleden zich bij de zorg betrokken voelen? Die vraag wordt beantwoord in het rapport dat Ypsilon vandaag publiceert. Het rapport bundelt vele honderden opvattingen en ervaringen over zorg en bejegening van familieleden zelf. Van de familieleden noemt 30% het antwoord “dat ik serieus genomen word door de hulpverleners” het belangrijkst. Als tweede antwoord (14%) werd verrassend gegeven “dat mijn naaste in een nette omgeving verblijft.” Het rapport is voor iedereen in te zien op www.ypsilon.org/familiester.

Behalve deze cijfers zijn in het rapport ook alle positieve en negatieve ervaringen terug te lezen, alsmede een overzicht van alle instellingen en afdelingen waarover een oordeel werd ontvangen.

Marja Hasert is voorzitter van de vereniging Ypsilon, die het initiatief voor de Familiester nam. Zij is blij met de vaak gedetailleerde reacties die familieleden hebben gegeven. “Ons motto is: wie zorgt, praat mee! Met de familiester hebben naastbetrokkenen een extra middel gekregen om ervoor te zorgen dat zij zich gehoord weten.” Om zowel familie, patiënten als hulpverleners met elkaar in gesprek te laten gaan ontwikkelde Ypsilon bovendien de ‘Triadekaart’, een hulpmiddel om elkaars wensen en behoeften te inventariseren.

Ypsilon verenigt ruim 7.000 familieleden en is daarmee een van de grootste consumentenorganisaties in de GGZ. Ze richt zich vooral op schizofrenie, een psychiatrische ziekte die zich kenmerkt door psychoses. Een op de honderd mensen krijgt in zijn leven last van de ziekte. Anders dan vaak wordt gedacht heeft schizofrenie niets te maken met een gespleten persoonlijkheid.

Op 21 november jl. werd de Ypsilon Familiester uitgereikt aan ABC Altrecht. De winnaar van deze eerste publieksprijs in de GGZ werd bepaald door familieleden en naastbetrokkenen. De Ypsilon Familiester is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Psychische Gezondheid, Fonds NutsOhra en de stichting Vrienden van Ypsilon.
 

ANBI logo