Ypsilon zet nieuw anti-stigmafilmpje online

 

Stigmatisering kan net zo pijnlijk zijn als de aandoening zelf. Dat is een van de boodschappen van een nieuw webfilmpje dat Ypsilon zojuist online heeft gezet. Met het uitbrengen van het filmpje neemt Ypsilon actief deel aan de Week van de Psychiatrie die vandaag begint. Het thema van de Week is dit jaar ‘Stigmatisering: wat verbeeld jij je wel?!’ Ypsilon doet daarnaast mee aan de twitteractie: om precies 12 uur twittert ze de term #stigma in een gezamenlijke poging om de term ‘trending topic’ te maken op Twitter; een teken dat heel veel mensen op hetzelfde moment met hetzelfde onderwerp bezig zijn.

Het filmpje bevat de Nederlandse vertaling van een filmpje met onder anderen actrice Glenn Close, bekend van onder meer Fatal Attraction. Met de tekst op een T-shirt komt ze er openlijk voor uit dat ze zus is van iemand met een psychiatrische aandoening. Het filmpje is te zien vanuit een box aan de rechterkant op elke pagina van de website van Ypsilon en is daarnaast te vinden op YouTube.

 

Later dit jaar zal Ypsilon in het kader van het Levensfaseproject komen met een webbased toolkit om familieleden op te roepen om Glenn Close te volgen en er eveneens voor uit te komen dat ze iets hebben met psychiatrie, om zo het onderwerp beter bespreekbaar te maken.

ANBI logo