Ypsilon zoekt coordinator Zelfregiecentrum Oss in oprichting

Voor het zelfregiecentrum dat in Oss wordt ontwikkeld is MIND Ypsilon op zoek naar een coördinator. Het betreft een betaalde functie voor 8 uur per week. De coördinator ondersteunt de bezoekers en vrijwilligers. Daarnaast organiseert hij op wisselende locaties in Oss spreekuren en activiteiten. Dat blijkt uit een vacature die Ypsilon online heeft gezet op www.ypsilon.org/vacature. Belangstellenden wordt verzocht zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 5 juli te reageren.

In een zelfregiecentrum kunnen kwetsbare mensen werken aan hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Familieleden en mantelzorgers horen nadrukkelijk tot de doelgroep. Organisaties als MIND Ypsilon, BUS, Stichting Door en Voor en Indigo zijn bij de oprichting betrokken. Het zelfregiecentrum is voor alle mensen uit Oss die te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid, met problemen rond werk, uitkering, mantelzorg of andere bronnen van stress.

Functie-eisen zijn onder meer hbo-opleiding of denkniveau; affiniteit met mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid en hun naasten en goede communicatieve vaardigheden. Eigen (familie-)ervaring is een pré, aldus de vacature.

Het zelfregiecentrum vormt onderdeel van een landelijk project dat tot stand komt met financiering vanuit ZonMw.

ANBI logo