Ypsilonlid in Nieuwsuur over hervormingen in de zorg

Vandaag, vrijdag 27 maart, besteedt het programma Nieuwsuur (NPO 2, 22 uur) aandacht aan de hervormingen in de zorg en de ambulantisering.

Lia Gijsbertsen, Ypsilonlid uit Gouda, vertelt dat de begeleiding van mantelzorgers niet optimaal is en dat ze bang is dat de zorg voor onze mensen minder goed wordt. 

Niels Mulder, psychiater MC Erasmus te Rotterdam, ondersteunt het verhaal dat er te weinig tijd is voor mensen, ambulante teams te weinig van de grond komen en er beknibbeld wordt op ambulante zorg. Vervolgens worden twee naastbetrokkenen gefilmd.

Aanleiding is de Meldactie Ambulantisering van het LPGGz. Persvoorlichter Mirjam Drost van het LPGGz schreef erover: Uit onze meldactie blijkt dat onnodig veel mensen in crisis raken omdat de ambulante zorg nog onvoldoende is opgebouwd. Ook zijn er geen mogelijkheden voor bedden op recept. Daarnaast blijken er lange wachttijden bij instellingen als problemen bij (ex)clienten ernstig verergeren. Ook LPGGz-directeur Marian ter Avest komt aan het woord.

 

Ook Ypsilon heeft via haar meldpunt Wmo ervaringen verzameld. Deze meldingen zijn meegenomen door het LPGGz.
De meldactie van Ypsilon loopt nog een poosje door.

Klik hier om uw ervaring met de nieuwe Wmo te melden.

ANBI logo