Ypsilonners vanmiddag op livestream MIND en ander coronanieuws

Vanmiddag tussen 15 en 16 uur is Ypsilonmedewerker Marja Hasert te gast in de virtuele huiskamer van MIND. MIND organiseert elke middag vanaf 11 uur een livestream waarin medewerkers vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts. Ook andere Ypsilonners doen mee. Kijk op https://wijzijnmind.nl/corona

In deze vreemde tijd van corona en quarantaine blijft de Ypsilon adviesdienst gewoon bereikbaar. Elke werkdag tussen 10 en 16 uur kunt u bellen met 088 000 21 20. Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over hoe het nu moet met uzelf of uw naaste, bel gerust. De adviesdienstmedewerkers denken graag met u mee.

Ypsilonleden maken zich grote zorgen over de afgezegde contacten van hun naasten met behandelaars en begeleiders, over het wegvallen van dagbesteding, over terugval en eenzaamheid. En terecht. Maar er zijn ook mooie voorbeelden:
‘Bij onze zoon zijn de face-to-face gesprekken met zijn begeleiders veranderd in een wandeling.’

HVO-Querido roept naasten op hun familielid wat vaker bellen of contact zoeken via sociale media. ‘Maar u kunt natuurlijk ook een kaartje sturen, een bloemetje laten brengen of via de mobiel een spelletje WordFeud spelen.' En roept op: ‘Heeft u ook een goed idee of voorbeeld hoe u contact met uw naasten onderhoudt zonder ze live te ontmoeten? Mail het verhaal, de foto of video naar cecilia.petit@hvoquerido.nl.'

Alle evenementen en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld. Ook de Ypsilonbijeenkomsten in het land komen – voorlopig – te vervallen. Raadpleeg de Ypsilonagenda of de website van uw afdeling. 

Alle informatie over corona en Ypsilon vindt u op www.ypsilon.org/corona

ANBI logo