Kaderlid Frans Wittenberg overleden

In Helmond is afgelopen weekend Ypsilonkaderlid Frans Wittenberg overleden. Wittenberg was bijna 25 jaar voor de vereniging actief. In 2007 werd hij voor zijn vrijwilligerswerk nog onderscheiden met de Gouden Ypsilonspeld. Wittenberg werd 73 jaar en overleed onverwacht aan de gevolgen van darmkanker.

Hij cijferde zichzelf altijd weg, maar bracht intussen van alles tot stand. Hij was de grondlegger van de afdeling Helmond, waar hij goed bleek in het leggen van contacten. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de GGZ-winkel. Landelijk was hij actief in de kerngroep ADO (Arbeid, Dagbesteding en Opleiding). De laatste jaren, tot aan zijn dood, was hij druk met het project ‘Familie als bondgenoot’, van waaruit lesmodules zijn ontwikkeld waarin familieleden aan hulpverleners leren hoe zij beter met familie kunnen omgaan.

Als republikein was hij wars van onderscheidingen, maar met die van Ypsilon was hij blij, liet Wittenberg destijds weten. “Weet je, belangenbehartiger zijn is helemaal niet moeilijk. Als je er eenmaal door bent gepakt, dan kun je het nooit meer loslaten.”

Wanneer Wittenberg wordt begraven is nog niet bekend.

ANBI logo