Gratis zelfhulpcursus voor werkende mantelzorgers

Onderzoekers van het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid (Academisch Medisch Centrum Amsterdam) ontwikkelen de E-zelfhulpcursus 'Zorg en betaald werk' voor mantelzorgers. Het doel: stress verminderen en zorgen dat zij in hun eigen werk zo goed mogelijk blijven functioneren. 
Naar de effectiviteit van de cursus doet het Coronel Instituut op dit moment wetenschappelijk onderzoek. Als de cursus effectief blijkt, zal deze kosteloos ter beschikking worden gesteld aan alle Nederlandse organisaties, inclusief Ypsilon, om de mantelzorgers/naasten extra mee te kunnen ondersteunen. 

Wilt u meedoen aan cursus en onderzoek?
Bent u in uw privé-situatie verzorger van bijvoorbeeld uw kind, partner, broer of zus, vader of moeder of vriend(in) met verhoogde kwetsbaarheid voor psychose? En doet u dat naast uw betaalde werk? En is dat voor u soms lastig (stressvol)? 
Dan is de zelfhulpcursus over mantelzorg van het AMC wellicht een goede hulp voor u! Aanmelden kan per direct en doorlopend.

De cursus
• Is ontwikkeld door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid (AMC Amsterdam)
• Is gratis en kunt u met het cursusmateriaal zelf doen waar en wanneer het u het beste uitkomt, bijvoorbeeld thuis. U kunt ervoor kiezen om alleen de cursusonderdelen te doen die u handig vindt voor uw eigen situatie. U kunt zelf aan de slag met de cursus, en kunt uw thuiscomputer erbij gebruiken en/of aan de slag met het geprinte werkboek
• Probeert u te helpen met de rol van verzorger én het combineren van zorg met werk en sociaal leven. De oefeningen, ondersteunende teksten, en tips, zijn gericht op het invulling geven aan mantelzorg en op het beter samen laten gaan van zorg met werk en sociaal leven.
• Is er voor personen van 23 jaar en ouder, die minimaal 12 uur per week betaald werk doen, en die mantelzorg verlenen voor minimaal 2 uur in de week en er last (stress) van ondervinden 
• Wordt wetenschappelijk onderzocht
• Heeft 2 startmomenten (direct na uw aanmelding of 8 weken na uw aanmelding, het startmoment is afhankelijk van de cursistengroep waarin u wordt ingedeeld na uw aanmelding) en 150 personen kunnen meedoen.

Hoe kunt u uzelf opgeven?
Is deze cursus iets voor u? En bent u bereid met het onderzoek mee te doen door een vragenlijst in te vullen (1 keer na aanmelding, 1 keer na 4 weken, 1 keer na 8 weken; invullen duurt zo’n 15 minuten) en aan het eind uw mening over de cursus te geven?
Neem dan contact op met onderzoeker dr. Edwin Boezeman via telefoon (020) 566 5340 of e-mail (e.j.boezeman@amc.nl) en geef u bij hem op voor het meedoen met de cursus en het onderzoek.

Meer lezen? Klik hier

ANBI logo